Meny
 
Hvit død - Robert Galbraith
Hvit død - Robert Galbraith

Hvit død

; Heidi Grinde (Oversetter)

Serie: Cormoran Strike 4

«Fullstendig oppslukende ... den beste Strike-romanen så langt.»

Sunday Mirror
Det var en sensasjon da det ble kjent at J.K. Rowling hadde skrevet krim. Med Hvit død har hun skjøvet all tvil til side: Dette er klassisk krim av ypperste merke! Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Glitrende London-krim

En forstyrret, ung mann oppsøker Cormoran Strike på kontoret. Han lirer av seg noe usammenhengende om et kvalt barn før han styrter ut. Strike klarer ikke å la saken ligge. 

Det er varm sommer i London, og snart braker de olympiske lekene løs. Etter sin forrige sak, der han avslørte Shacklewell-morderen, kan Cormoran Strike knapt gå i fred på gata. Det er nok en følelse forfatteren kjenner godt – J.K. Rowling hadde som kjent tenkt å skrive krimromanene sine under pseudonym for å slippe unna Harry Potter-hysteriet. Strikes nyvunne berømmelse gir en del fordeler, blant annet flere oppdrag, men det gir også enkelte problemer med etterforskningen. Han kan ikke lenger selv utgi seg for å være noen andre, siden alle vet hvem han er, og må heller sende medarbeiderne sine ut i felten. Heldigvis jobber han fremdeles sammen med Robin Ellacott, som han har et meget komplekst forhold til. 

«Her er det mye for krimleserne å glede seg til – så mange tvister, falske spor og villspor.»

Guardian

Billys historie
En dag kommer det en merkelig, ung mann inn på kontoret. Han bærer tydelig preg av rus eller psykiatri, lukter ille og har åpenbare tics. Han heter Billy Knight, og han forteller en springende og lite troverdig historie om at han skal ha sett et barn bli kvalt og pakket inn i et rosa teppe. Midt i samtalen blir han skremt, og styrter ut av kontoret. Han var jo slett ikke tillitvekkende, og det er lite som tyder på at han noensinne kan bli en betalende klient – men Strike klarer ikke å la samtalen fare. Hva om et barn faktisk ble drept? Han forsøker å oppspore Billy og klarer å finne broren hans på et politisk møte mot OL. 

Høyprofilert oppdrag
Like etter blir Strike oppringt av ingen ringere enn kulturminister Jasper Chiswell. Det viser seg at ministeren blir presset for penger. For å komme seg ut av denne uheldige situasjonen hyrer han Strike for å finne noe kompromitterende om utpresseren. Chiswell er villig til å betale svært godt, såpass godt at Strike kan bruke to medarbeidere i tillegg til seg selv. Chiswell skaffer Robin en jobb på samme kontor som pengeutpresseren. Der skal hun prøve å installere overvåkingsutstyr og lete etter noe som kan overtale utpresseren til å la Chiswell være i fred. 

«Kom gjerne for plottet og villsporene – men bli for det nydelig portretterte forholdet mellom hovedpersonene.»

Independent

Strike og Robin
«Kom gjerne til Hvit død for plottet og villsporene – men bli for det nydelig portretterte forholdet mellom hovedpersonene,» skrev The Independent i sin anmeldelse. Robert Galbraith har med Robin og Strike skapt to hovedpersoner som leserne elsker, fordi de framstår som overbevisende og tillitvekkende personer. Strike med sin merkelige oppvekst og bakgrunn fra militæret, Robin med det ulykkelige ekteskapet med den ytterst smålige og kjedelige Matthew. Det er definitivt en gnist mellom Robin og Strike. Hun er helt uvurderlig for ham i jobbsammenheng – men i privat sammenheng er det langt mer komplisert. 

En glede å lese
Hvit død bærer preg av å være skrevet av en fullbefaren forfatter. Hver eneste setning er velformet og full av smittende overskudd, historien er rik og mangefasettert, og miljøskildringene overbevisende. Leserne blir dratt inn politisk korrupsjon, skyggesiden av det britiske klassesystemet og ikke minst inn i det tvetydige forholdet mellom Strike og Robin. Robert Galbraiths bøker om Cormoran Strike og Robin Ellacott er klassisk krim i moderne innpakning. 

Galbraiths debut, Når gjøken galer, ble svært godt mottatt av både lesere og anmeldere, og de tre første bøkene toppet alle salgslister da de kom ut. Det er også laget en tv-serie for BBC basert på bøkene. Hvit død er utropt til den beste av Strike-bøkene så langt, så det er bare å glede seg til å lese! 

«En gnistrende god krimroman.»

Sunday Times 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 685
ISBN: 9788252590302
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Lethal white
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8147914
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Fullstendig oppslukende ... den beste Strike-romanen så langt.»

Sunday Mirror

«Her er det mye for krimleserne å glede seg til – så mange tvister, falske spor og villspor.»

The Guardian

«Vanvittig underholdende.»

Financial Times

«Kom gjerne for plottet og villsporene – men bli for det nydelig portretterte forholdet mellom hovedpersonene.»

Independent

«En gnistrende god krimroman.»

Sunday Times

«Hvit død er så langt den beste romanen hun har skrevet i serien om de to. En klassisk kriminalroman i moderne snitt. Drivende godt skrevet, og svært vanskelig å legge fra seg. Et tilleggsmoment er spenningen mellom Strike og Robin.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 5