Meny
 

Kastanjemannen

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

«Nifs krim. Skaperen av TV-serien Forbrytelsen skriver også godt i bokformat.»

, VG Terningkast 5
Mannen bak tv-serien Forbrytelsen har skrevet sin første krim, og den får leserne til å miste nattesøvnen. Umulig å legge fra seg! Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Et uhyggelig funn

En ung kvinne er drept og etterlatt på en lekeplass. Over henne henger en liten figur laget av kastanjer, en såkalt kastanjemann. Søren Sveistrup hekter leserne fra første side! 

Den unge etterforskeren Naia Thulin blir kalt ut til det urovekkende funnstedet. Som makker har hun fått tildelt den utbrente etterforskeren Mark Hess, som nettopp er sendt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. 

Kastanjemann på funnstedet 
Like over den døde kvinnen har noen hengt opp en kastanjemann som vingler rundt i vinden. Det er ikke mulig å si hvor lenge han har hengt der, han trenger jo ikke ha noe med drapet å gjøre. Likevel blir han plukket ned og tatt med til nærmere undersøkelser. Undersøkelsene viser et fingeravtrykk på kastanjemannen, et avtrykk absolutt ingen hadde ventet å finne. Det tilhører en ung jente som ble bortført og er formodet drept for et år siden, sosialminister Rosa Hartungs datter. På grunn av morens posisjon ble alle ressurser satt inn og hver stein vendt, men jenta ble aldri funnet. 

Saken ble likevel løst til slutt, en mentalt ustabil gjerningsmann tilsto å ha drept henne og sitter nå i forvaring ved en høysikkerhetsanstalt. Så hvordan har den drepte jentas fingeravtrykk havnet på funnstedet? 

Like over den døde kvinnen har noen hengt opp en kastanjemann som vingler rundt i vinden.

Den vanskelige sammenhengen
Kort tid senere blir enda en kvinne funnet drept, og på åstedet blir det funnet en ny kastanjemann. Thulin og Hess fornemmer en sammenheng mellom drapene og saken om ministerens datter. Men hva er sammenhengen? Og hva er motivet bak drapene? 

Thulin og Hess har fått uttrykkelig ordre om å la den gamle saken ligge – den er oppklart, og det tjener ikke til noe å uroe de sørgende foreldrene. Thulin og Hess kjemper mot klokka og mot sin egen ledelse. De frykter at morderen har et oppdrag som han ennå ikke har fullført. 

Eventyrlig suksess i Danmark
En medrivende historie og en etterforskerduo vi liker, kombinert med en effektiv og filmatisk fortellerstil, gjør at det er ekstremt vanskelig å legge fra seg Kastanjemannen når man først har begynt å lese. Dette er virkelig en krim å la seg oppsluke av, forsvinne inn i Hess og Thulins København og bli der til siste side er lest. 

Siden Kastanjemannen ble lansert i Danmark i fjor sommer, er bøkene blitt revet ut av hyllene. I Danmark ble den solgt i over 40.000 eksemplarer i løpet av bare noen få uker. Det vitner om at dette er noe helt spesielt. Boka er allerede solgt til 23 land. 

 

Fakta

Utdrag

 

Om forfatteren

Søren Sveistrup (f.1968) er internasjonal manusforfatter og produsent av flere tv-serier. Fra 2007 til 2012 var han manusansvarlig og skaper av Forbrytelsen, som senere har vunnet flere internasjonale priser og blitt solgt til mer enn hundre land.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

«Nifs krim. Skaperen av TV-serien Forbrytelsen skriver også godt i bokformat.»

, VG Terningkast 5

«Knallsterk dansk spenningsroman»

, Dagbladet Terningkast 5

«Sveistrup holder et fast grep om leseren helt til siste slutt.»

, Fyens Stiftstidende Terningkast 6

«Underholdende ferielesning»

, Nordjyske Terningkast 5

«Tempo, stemning og stil driver historien så den er umulig å legge fra seg.»

, Ekstra Bladet Terningkast 5

«Gir garvede krimlesere følelsen av å være i meget trygge hender»

, Børsen Terningkast 5

«En vilt spennende historie»

, A-magasinet

«Sveistrup er en dreven plotbygger med evne til å overraske og med godt utviklet sans for tempopreget spenning og action.»

, BOK365

«Kastanjemannen er en spennende fortelling.»

, Dagsavisen