Meny

Kjærlighet i opprørets tid

; Gunvald Andreas Ims (Oversetter)

Andre bok i storslått kvartett om tyrkisk historie

Etter et mislykket selvmordsforsøk ligger Hikmet Bey, sønn av sultanens lege, på sykehus i Tessaloniki for å gjenfinne krefter og livsgnist. Les mer
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 20.09.21

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 20.09.21

Om boka

Andre bok i storslått kvartett om tyrkisk historie

Etter et mislykket selvmordsforsøk ligger Hikmet Bey, sønn av sultanens lege, på sykehus i Tessaloniki for å gjenfinne krefter og livsgnist. Fortvilet forsøker han å glemme kvinnen som har forårsaket ham så stor lidelse: hans vakre kone Mehpare Hanim. Samtidig er store endringer på gang i den osmanske hovedstaden. Sultanens makt er truet, et opprør er i emning, og volden bryter ut i Istanbuls gater. Det er kvelden før hendelsen som skal føre til det osmanske rikets fall: motkuppet i 1909.
Kjærlighet i opprørets tid er andre bind i Ahmet Altans osmanske kvartett, som er blitt omtalt som en tyrkisk Krig og Fred. Her tegner Ahmet Altan et levende bilde av det osmanske riket på begynnelsen av det 20. århundre. Ved hjelp av et formidabelt persongalleri der skjebner flettes sammen, forteller han om intriger, politikk, kjærlighet og håp i denne storslåtte krøniken om slutten på et imperium.
Ahmet Altan er en av Tyrkias mest betydelige forfattere. Han er en av flere tyrkiske forfattere og skribenter som ble arrestert og fengslet etter kuppforsøket i Tyrkia i 2016. Han ble løslatt våren 2021.

Fakta