Meny

Klara og solen

; Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

«Høydepunkt fra nobelprisvinner | Klara og solen brenner seg fast og gir næring til sinnet.»

, VG Terningkast 5

Klara og solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk nobelprisen i litteratur.

Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Klara og solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk nobelprisen i litteratur.

Klara er en Kunstig Venn – en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Fra utstillingsvinduet i butikken der hun er til salgs, observerer Klara det som foregår ute på gaten. Hun studerer hvordan menneskene forholder seg til hverandre og håper at det snart er hennes tur til å bli valgt ut. Da ønsket endelig går i oppfyllelse og hun får bli med 13-årige Josie hjem, forstår Klara imidlertid raskt at det menneskene lover henne, ikke nødvendigvis er til å stole på.

Klara og solen er en rørende og inntrykksfull roman med en uforglemmelig forteller. Det er en bok som snakker til oss fra et uventet perspektiv om empati og kjærlighet, om globale klasseskiller og de skremmende sidene ved moderne teknologi. 

 

Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«Høydepunkt fra nobelprisvinner | Klara og solen brenner seg fast og gir næring til sinnet.»

, VG Terningkast 5

«... skremmende, lekende og tankevekkende. Det er dypt fascinerende – og sannsynligvis tidstypisk.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Gåtefullt og vakkert fra nobelprisvinneren | Utsøkt om forholdet mellom nesten-mennesket Klara og den syke tenåringen Josie»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Kazuo Ishiguros første roman etter at han vant nobelprisen i 2017 lever opp til de høye forventningene. (...) Den er en underholdende, tankevekkende og rørende roman»

, Aftenposten

«Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro er tilbake med et dypt bevegende verk om livet, døden og kjærligheten. (...) Klara og solen er en foruroligende fabel og dristig samtidskritikk, lettlest og utfordrende på samme tid.»

, nrk.no

«... man lukker Kazuo Ishiguros nyeste bok beriket av et forfriskende barnaktig blikk på vennskap, hvor fenomener som klikkdannelse, rivalisering og utstøtelse blir underliggjort.» «Stemmeføringen er ... prikkfri, og oversettelsen likeså ...» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet»

«Uten feil og mangler ... Dette er en roman for fans av Gå aldri fra meg, som den deler DNA med. Det er et DNA som består av følelelsesmessig åpenhet, en evne til å la oss se oss selv fra utsiden og en visjon for menneskeheten som ikke akkurat er optimistisk, men likevel sart, rørende og sann.» -John Self, The Times John Self, The Times»

«Ishiguro har skrevet nok et mesterstykke, et verk som får oss til å føle menneskehetens skjønnhet og sårbarhet på nytt.» Alex Preston, The Observer»

«Klara og Solen er en bok om hva det vil si å være menneske. Det at Ishiguro kan få slike store spørsmål til å fremstå som så essensielle og så enkle, er bare én av grunnene til at han fikk Nobelprisen ... Folk kommer til å elske denne boka. Anne Enright, The Guardian»

«Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro kan gi litterært liv til de mest usannsynlige stemmer. (...) Stemmeføringen er ... prikkfri, og oversettelsen likeså, (...) Romanen danner et tydelig mønster av par som finner sammen og vokser fra hverandre, og man lukker boken beriket av et forfriskende barnaktig blikk på vennskap, hvor fenomener som klikkdannelse, rivalisering og utstøtelse blir underliggjort. Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet»