Meny
Ruth Ware: Kvinnen i lugar 10

Kvinnen i lugar 10

; Karin Okkenhaug Seim (Oppleser) ; Hilde Stubhaug (Oversetter)

Britiske Ruth Ware har skrevet en uvanlig og klaustrofobisk krim, om en sjarmerende, ufrivillig heltinne.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5
Hvordan kan det være et drap når det ikke finnes noe lik? Stjerneskuddet Ruth Ware skriver seg rett inn i krimeliten når hun kombinerer det beste fra Agatha Christie og Gillian Flynn i en og samme roman! Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Reiselivsjournalisten Laura Blacklock får sitt livs sjanse: Hun får bli med på jomfruturen til norskekysten med den eventyrlige luksusyachten Aurora. Om bord skjer det urovekkende ting.

Like før avreise fra London opplever Laura at noen bryter seg inn i leiligheten hennes mens hun sover, og hun blir redd og oppskaket. Innbruddet blir enda en grunn til å glede seg til luksuscruiset, langt unna kjellerleiligheten i det halvdårlige nabolaget. Hun har stående tilbud om å flytte sammen med kjæresten Judah, men av grunner som er litt uklare også for henne selv, har hun ikke slått til. Idet hun kommer til kaia der yachten Aurora venter, blir hun først slått av skipets størrelse - det er mindre enn hun ventet - og klaustrofobien melder seg. Om bord blir hun likevel imponert. På skipet finnes vakre salonger, spaavdelinger, bibliotek og ti imponerende suiter.

«Et intrikat og spennende mysterium som blander vennskap, identitet og minner med et mulig mord ... Henspiller subtilt på forfattere som Agatha Christie og Dorothy L. Sayers.»

Metro

Drømmen som ble et mareritt
På grunn av innbruddet gikk pakkingen til reisen så som så. Før middag oppdager Laura at hun har glemt å pakke mascara. Hun banker på lugar nr. 10, rett ved siden av hennes egen, og spør kvinnen som åpner om hun kan låne av henne. Laura er fremdeles litt oppskaket og drikker for mye til middag den første kvelden. Midt på natten våkner hun av tumulter i nabolugaren, skimter noen som vipper noe stort over rekka, og hører et stort plask. Laura er overbevist om at hun har vært vitne til et mord, og slår alarm. Men ingen er savnet, og ingen vil tro på historien hennes. Har hun drømt det hele, eller er hun faktisk fanget på en båt sammen med en morder? Hennes verste mistanker blir bekreftet da hun finner en tydelig beskjed på speilet i spaavdelingen: «Slutt å grave».

Kvinne over bord
Laura føler seg helt alene. Hvem kan hun stole på? Hun har koblet seg til båtens wifi , men det er tekniske problemer med ruteren, og hun får ikke nett - og midt i Nordsjøen er det ikke mobildekning. Hun skulle gjerne ha snakket med Judah, og hun skulle ha sendt inn sin første reportasje fra turen. Hjemme i London begynner både arbeidsgiveren hennes og Judah å bli bekymret over at de ikke hører fra henne. Og verre blir det da en død kvinne blir fisket opp fra havet i Auroras kjølvann.

«Fremkaller en mørk, desperat spenning som vil falle i smak hos de store fanskarene til Ware og Gillian Flynn.»

Booklist

Klassisk britisk krim
Kvinnen i lugar 10 ble mottatt med begeistring av både lesere og anmeldere da den kom ut i England. Dette er en intens krim med tydelige forbindelser til klassiske kriminalfortellinger som Agatha Christies Og dermed var det ingen og Mord på Orientekspressen, men også en høyst moderne thriller som kan sammenliknes med Flink pike av Gillian Flynn eller Piken på toget av Paula Hawkins. Ruth Ware bygger mesterlig opp spenningen, og slipper ikke taket i deg før siste side er lest.

Kvinnen i lugar 10 passer perfekt som påskelektyre, med andre ord!

Fakta

Om forfatteren

Ruth Ware (f.1977) er oppvokst i Sussex, England. Etter at hun var ferdig med studier ved universitetet i Manchester, flyttet hun til Paris, før hun til slutt slo seg ned i London. Hun har arbeidet som servitør, bokhandler, engelsklærer og informasjonskonsulent. Ruth Ware er gift og har to barn. Debuten I en mørk, mørk skog ble en eventyrlig suksess. 

Medlemsblad

 

Årets krimkomet. Intervju med Ruth Ware

Anmeldelser

Britiske Ruth Ware har skrevet en uvanlig og klaustrofobisk krim, om en sjarmerende, ufrivillig heltinne.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Likefullt så har Ruth Ware sin egen spennende stemme og et plott som gjør boka til en suggerende krim der hun på utmerket vis bygger opp historien.

, Trønder-Avisa Terningkast 5

Dette er en utpreget gåtekrim for den som liker slikt. Tilsatt passe doser skrekk og gru. [...] Trådene nøstes opp, jeg hadde nær sagt minutt for minutt. Den tålmodige leser får alle mysteriene behørig oppklart, slik reglene for denne typen romaner tilsier. God påske.

, Dagbladet