Meny
 
Levende og døde - 
      Kang Han
    
      Vivian Evelina Øverås

Levende og døde

; Vivian Evelina Øverås (Oversetter)

«Virtuost komponert sørgesang som svinger mellom brutalitet og ømhet.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
Gwangju, Sør-Korea, 1980. I etterdønningene av et studentopprør som ble slått brutalt ned, leter 14-årige Dong-ho etter vennen sin blant alle de drepte. Når han finner ham, vil han da være levende eller død? Hva skjer med sjelen til den kroppen som slutter å leve, og med den som overlever? I kretsen rundt Dong-ho er alle merket av massakren og dens etterdønninger. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Gwangju, Sør-Korea, 1980. I etterdønningene av et studentopprør som ble slått brutalt ned, leter 14-årige Dong-ho etter vennen sin blant alle de drepte. Når han finner ham, vil han da være levende eller død? Hva skjer med sjelen til den kroppen som slutter å leve, og med den som overlever? I kretsen rundt Dong-ho er alle merket av massakren og dens etterdønninger. I årene som følger, må de forholde seg til det som hendte den gangen, enten de er ofre eller etterlatte, om det gjelder tortur, sensur, fornektelse, tilgivelse eller de vedvarende ekkoene av tragedien som rammet dem.

'Levende og døde' er et sterkt og vakkert portrett av en ung gutt som dras inn i hendelser større enn ham selv, av menneskene rundt ham, og av et land som fortsatt preges av sårene fra fortiden. Samtidig er det en universell bok om menneskelig utholdenhet og mot, en tidløs og moderne roman og et stilistisk mesterstykke som bekrefter Han Kangs posisjon som en av vår tids viktigste forfattere.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788253039534
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Sonyŏn i onda
Format: EPUB
Filstr: 0.2 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Virtuost komponert sørgesang som svinger mellom brutalitet og ømhet.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Han Kang er et forfatternavn du bør merke deg! Hennes roman 'Levende og døde' er en viktig bok om et grusomt kapittel i Sør-Koreas historie - og er skrevet på en måte som gjør at du selv føler brutaliteten på kroppen.»

, VG Terningkast 5

«Sørkoreanske Han Kang setter ord på overgrep som nesten er for vonde til å uttales. Hun gjør det med stø hånd, varmt hjerte og full litterær kontroll.»

, NRK P2

«En stilmessig og følelsesmessig triumf .. En samtale som vi sjelden hører begge sider av: De levende snakker til de døde, og de døde svarer.»

«En enestående og forbløffende bok.»