Meny

Løvetemmeren

; Birgitte Victoria Svendsen (Oppleser) ; Gry Brenna (Oversetter)

Serie: Patrik Hedström og Erica Falck 9

Alle kan kjenne på frustrasjoner i hverdagen. Men hvem kan gå så langt at de skader sine egne barn? Camilla Läckberg strammer grepet ytterligere i den nye krimromanen Løvetemmeren. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Marius Aronsen, redaktør

Januarkulda holder Fjällbacka i et jerngrep. En enslig rytter får sitt livs sjokk da en halvnaken jente kommer løpende ut av skogen, rett ut på veien - og foran en bil. Sjåføren rekker ikke å stoppe. Da Patrik Hedström og hans kollegaer ved Tanumshede politistasjon blir varslet om ulykken, er jenta allerede død. For fire måneder siden forsvant hun på vei hjem fra den lokale rideskolen, og siden er det ingen som har sett henne. Det viser seg at hun er blitt utsatt for sjokkerende brutal behandling i den perioden hun har vært forsvunnet. Som om ikke det er ille nok, frykter Patrik Hedström og hans kollegaer at hun ikke er alene om denne grusomme skjebnen. Flere unge jenter har forsvunnet med ujevne mellomrom, fra et stort geografisk område - men finnes det et mønster?

Camilla Läckberg kan skrive krim, det hersker det ingen tvil om.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Den lange stillheten
Samtidig holder Patricks samboer Erica Falck på å grave i en gammel sak som hun vil skrive en bok om. Jevnlig besøker hun Laila Kowalski på den psykiatriske institusjonen der hun bor, i håp om å få henne i tale. Laila er dømt for å ha myrdet ektemannen sin og for å ha mishandlet datteren Louise. Erica håper å klare det som ingen har klart før henne, nemlig å få Laila til å snakke om det som skjedde - men Laila har vært taus i alle disse årene, og hun har ikke tenkt å gi etter nå. Hva er det hun skjuler? Hva er det som kan være så skremmende at man ikke klarer å snakke om det, selv etter så mange år? Erica føler at det er noe som ikke stemmer.

Camilla Läckberg er mester i en skriveteknikk der man lag for lag blir presentert for stadig nye elementer av historien. (...) Leseren blir med andre ord godt ivaretatt og ledet gjennom handlingen med fast og sikker hånd. (...) Läckberg leverer varene også denne gangen.
Sindre Hovdenakk, VG

Løvetemmeren har i god Camilla Läckberg-tradisjon to fortellingsløp. Ett som følger nåtiden og politietterforskningen av den forsvunne og mishandlede jenta, og ett tilbake på sekstitallet, som starter da et sirkus kommer til Fjällbacka og Laila treffer Vladek. Hun stormforelsker seg i den polske løvetemmeren. Han hopper av sirkuslivet for en tilværelse på den svenske vestkysten med Laila. Alt ser lyst ut. En stund. Så blir det veldig mørkt. Og vondt.

Dysfunksjonelle familier
Familierelasjonen er viktig i Løvetemmeren. Erica og Patricks travle familieliv med tre små barn blir satt i relieff mot dette. I begynnelsen av romanen sitter Patrick på kontoret og nyter roen og må innrømme for seg selv at han føler aller sterkest for barna når han sitter ved sengen deres og de sover rolig: "Da kunne han nyte den rene, store kjærligheten uten at den ble blandet med den enorme frustrasjonen han av og til følte når de vrælte: NEEEEI, VIL IKKE!" Erica blir direkte utfordret på temaet barn og tålmodighet av den forvaringsdømte Laila, som skjønner at Erica er sliten av tvillingguttene sine, og hun spør: "Føler du av og til at du er på nippet til å miste tålmodigheten med guttene? At du er på vei over den usynlige grensen?" Men til tross for dårlig samvittighet er Erica og Patrick som forbilder å regne når det gjelder familieforhold. For opp mot de vanlige familiefrustrasjoner setter Løvetemmeren krimhistoriens kjerne, den virkelig dysfunksjonelle familien, og de tragiske følgene en ødelagt barndom kan få.

Løvetemmeren er Camilla Läckbergs klart mest ambisiøse kriminalroman.
Göteborgs-Posten

Ondskapen
I Løvetemmeren møter vi en mørkere side ved Läckbergs forfatterskap enn i mange av de tidligere bøkene. Det handler om ondskap i stort og smått, alt fra jenteintriger i stallen til en diktatorisk ektemann - og i ytterste konsekvens om tortur og drap. Finnes det virkelig mennesker som er født onde? Camilla Läckberg gir ikke svar på det, men hun vet å dra leserne med seg på en vill ferd gjennom mørke rom og syke sinn og selvsagt til en løsning på den grusomme saken. Leserne får også en kraftig påminnelse om at ikke alt er som det ser ut på overflaten. Løvetemmeren er Camilla Läckbergs niende krim om Erica Falck og Patrik Hedström, og det er en av de absolutt beste.

Fakta

Om forfatteren

Camilla Läckbergs kriminalromaner fra idylliske Fjällbacka er solgt i 55 land, og bøkene hennes ligger på bestselgerlistene i flere land. Hun har solgt 1,2 millioner bøker i Norge og 12 millioner på verdensbasis. Camilla Läckberg (født 1974 i Fjällbacka) har toppet bestselgerlistene i flere land. Hun utgis i 36 land, og bøkene hennes er filmatisert av svensk tv. Filmene er også vist av NRK. I tillegg har hun utgitt kokeboken Sommermat fra Fjällbacka (2010) og barneboken Super-Charlie (2011) som er hennes første barnebok. Den begynte som en fortelling til hennes to eldste barn da lillebroren Charlie kom til verden.

Listige Läckberg