Meny
Lupus - Jens Henrik Jensen

Lupus

; Henning Kolstad (Oversetter)

Serie: Oxen 4

«Jensens beste krim hittil.»

, Politiken Terningkast 5
Tidligere jegersoldat Niels Oxen blir blandet inn i en sak full av politikk og moralske dilemmaer – men også åndeløs spenning. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Krigsveteranen Niels Oxen lever et tilbaketrukket liv i sin lille leilighet. Hver fjortende dag ser han fram til å få besøk av sønnen Magnus – og det er stort sett den eneste menneskelige kontakten han har med noen. Forholdet til sønnen er heller ikke spesielt godt – det er preget av for mye fravær i årene som har gått og mye fortielse i nåtida. Magnus vil gjerne på fotballkamp, men Oxen vet at han ikke takler så store folkemengder. Så da blir det en tur til zoologisk hage – igjen. Selv om Magnus synes det er litt kjedelig.

«Jens Henrik Jensen er eminent til å flette sammen et innviklet plot.»

Merete Reinholdt, Berlingske Tidende

Den forsvunne byråkraten
Når Oxen får spørsmål om å reise til Jylland og lete etter en forsvunnet gårdeier og tidligere departementssjef, sier han først nei. Når han finner ut at han kan kombinere dette med en vinterferie med sønnen, sier han ja likevel – i håp om at forholdet til sønnen skal bli bedre. Det trekker også at det er observert ulver på Harrild Hede, like ved den gamle landeiendommen de skal besøke. Han kjenner en fascinasjon og et slags slektskap med disse stolte rovdyrene, der hvert individ er underordnet flokken. Når de ankommer Harrildholm, overrasker de imidlertid en innbruddstyv, og Oxen blir nødt til å legge ham i bakken mens Magnus ser på. Det blir ikke den optimale opptakten til ferien.

Sannheten om Margrethe
Saken bringer Oxen inn i ukjent terreng, hvor flere ulver krysser hans spor. Han ledes tilbake til sin gamle makker Margrethe Francks fortid – en fortid som er langt mer hemmelighetsfull og farlig enn noen aner. For hva var det egentlig som skjedde den dagen hun ble påkjørt og måtte amputere det ene beinet? Det er tydelig at sterke krefter er villige til å gå langt, svært langt, for å holde sannheten skjult. Og i bakgrunnen lurer som alltid etterretningens tidligere sjef, Axel Mossman.

Danmarks nye Nesbø?
Jens Henrik Jensen har opparbeidet seg et stort publikum i Danmark, og med denne fjerde boka om Niels Oxen gjør han et nytt byks på bestselgerlistene. Bøkene om Oxen passer fortreffelig for alle som liker høyoktan kvalitetskrim. Stilen kan minne om Jo Nesbø, relativt hardkokt, men også med gode relasjoner – og ikke minst: veldig, veldig spennende. Vi gleder oss allerede til neste bok fra Jens Henrik Jensen!

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Bo Tao Michaëlis, Politiken
Terningkast 5 Merete Reinholdt, Berlingske Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 523
ISBN: 9788252590791
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8156441
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jens Henrik Jensen (f. 1963), forfatter og journalist. I 2012 kom Hengte hunder, første kritikerroste bind i serien om Oxen. Jensen ble hedret med Krimimessens Publikumspris i 2017. Bøkene er solgt for utgivelse i en rekke land, og serien om Oxen skal filmatiseres.

«Jensens beste krim hittil.»

, Politiken Terningkast 5

«Jens Henrik Jensen er eminent til å flette sammen et innviklet plot.»

, Berlingske Tidende Terningkast 5