Meny

Min søster er seriemorder

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

Den nigerianske forfatteren Oyinkan Braithwaite debuterer med et brak. Vi snakker krim totalt annerledes fra alt annet som har vederfaret oss og dessuten er den dritmorsom.

, Nettavisen Terningkast 6
Min søster er seriemorder ble nominert til Booker-prisen 2019, og The Guardian kalte den «En litterær sensasjon». Gå ikke glipp av denne leseopplevelsen! Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Da Korede blir avbrutt i middagen av en telefon fra søsteren Ayoola, vet hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først. For blod er tykkere – men vanskeligere å fjerne fra teppet – enn vann.

«Lagos noir – sterkt krydret og utspekulert spenningsroman ... Denne skorpionen av en thriller etterlater deg med et stikk du sent vil glemme.»

Parul Sehgal, New York Times Book Review

Korede og søsteren
Korede er den eldste av søstrene, og den fornuftige. Hun jobber som sykepleier på det lokale sykehuset – og der jobber også den usedvanlig kjekke legen Tade, som Korede har et godt øye til. Lillesøsteren er nemlig oppsiktsvekkende vakker – så vakker at alle menn stopper opp og mister munn og mæle. I tillegg er hun bortskjemt og har aldri tatt ansvar for noe som helst i hele sitt liv. Så når hun plutselig føler seg truet av en kjæreste og kommer i skade for tilfeldigvis å stikke ham til døde – så er det Korede som rydder opp. «Det var et uhell,» sier Ayoola. Og hun er jo så pen at det må jo være sant.

Drepende sjarm
Uheldigvis kommer Ayoola en dag innom Korede på jobben, og der treffer hun doktor Tade. Og selv om han er en på alle måter hederlig og hyggelig mann – så går det som det må gå: Han faller for Ayoola, hardt, langt og dypt. For Korede er dette det verst tenkelige scenariet, hun er både sjalu og livredd: Vil Tade overleve et forhold til søsteren hennes ...? Mange gode menn har allerede måttet gi tapt for hennes drepende sjarm.

Et friskt pust
Denne perlen av en krim fortjener virkelig å nå ut til mange lesere! Relasjonene mellom søstrene er kostelig beskrevet, og man blir revet med fra første side. Hvordan skal det gå med Korede og hennes store kjærlighet? Les og finn ut!

«En litterær sensasjon»

The Guardian 

 

Fakta

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

OYINKAN BRAITHWAITE har vokst opp vekselvis i Lagos og London. Debutromanen Min søster er seriemorder har begeistret en samlet internasjonal presse. Av Guardian ble hun kalt «en litterær sensasjon». Braithwaite vant LA Times-prisen for beste thriller og ble Bookernominert i 2019.

Bla i boka

Anmeldelser

Den nigerianske forfatteren Oyinkan Braithwaite debuterer med et brak. Vi snakker krim totalt annerledes fra alt annet som har vederfaret oss og dessuten er den dritmorsom.

, Nettavisen Terningkast 6

'Min søster er seriemorder' er ei bok du leser i ett strekk ... fordi den makabre humoren, den lette kynismen og de vittige observasjonene er så medrivende.

, Dagbladet Terningkast 5

Med handling lagt til Lagos i Nigeria, har Oyinkan Braithwaite levert en krim du bare lese. (...) 'Min søster er seriemorder' er en skarp, vittig, mørk og blodig saga ... Med sin kompromissløse stil og makabre humor er 'Min søster er seriemorder' en fornøyelig opplevelse.

, Aftenposten

'Min søster er seriemorder' er selvsagt ingen fasit over 'slik er Afrika', men for en norsk leser gir den likevel et spennende gløtt inn i en liten flik av det moderne nigerianske samfunnet. (...) som artig underholdning fungerer 'Min søster er seriemorder' strålende, i Henning J. Gundersens fintflytende norske oversettelse. Og når leste du egentlig en roman fra Nigeria sist?

, Dagsavisen

Et bombenedslag av en bok – skarp, eksplosiv, morsom.

, New York Times Book Review

Min søster er en seriemorder er det mørkeste av mørk humor ... utsøkt vidd og selvsikkerhet.

Lagos noir – sterkt krydret og utspekulert spenningsroman ... Denne skorpionen av en thriller etterlater deg med et stikk du sent vil glemme.

, New York Times Book Review

Glitrende og morsom … som en stilett ført inn mellom ribbeina og gjennom venstre hjertekammer – presis, målbevisst, og med dødelig effekt.

Financial Times

En litterær sensasjon