Meny
Miraklenes natt

Miraklenes natt

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Niels Bentzon 5

«Et storslått drama med alt som kreves av gru og smerte, lengsel og lidenskap, tro, håp og kjærlighet.»

, Ekstra Bladet Terningkast 5
Gisselforhandleren Niels Bentzon blir trukket inn i en oppsiktsvekkende drapssak. En lærer blir funnet død, og han bærer tydelig preg av å ha vært korsfestet. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Oppsiktsvekkende god

Hvordan havnet jeg her? Det spør gisselforhandleren Niels Bentzon seg selv igjen og igjen. Hans elskede kone, astrofysikeren Hannah Lund, er dødssyk av kreft. Hun har reist til den hellige fjellbyen Lourdes i Sør-Frankrike i et siste, desperat forsøk på å bli helbredet ved et mirakel, men mirakelet uteblir. Niels står alene igjen med ansvaret for barna. Han prøver å forsone seg med at Hannah skal dø, men lykkes ikke i nevneverdig grad.

Korsfestelse på Nørrebro
Det kommer som etterlengtet avsporing da han blir hentet inn i en spektakulær mordsak: I en kjeller på Nørrebro finner man en 33 år gammel lærer i videregående skole myrdet. Det som ved første øyekast ser ut som et fatalt knivoppgjør, viser seg å bli startskuddet for en sak som trekker trådene tilbake til Jesu lidelse og død på korset i Jerusalem for 2000 år siden. Læreren har nemlig vært korsfestet. Korset er borte, det eneste politiet har å gå etter, er hullene i håndledd og føtter og en mystisk tegning på veggen i kjelleren.

Behov for et mirakel
For å stanse morderen trenger Niels Hannahs hjelp. Hun må trosse døden og følge sporene som peker i retning av Via Dolorosa, Lidelsens vei, gjennom de smale, trange gatene i Jerusalem. Finnes det mirakler? Ikke i Lourdes, konstaterer den dødsmerkede Hannah. Men kanskje i Jerusalem, den hellige by, miraklenes hovedstad?

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 381
ISBN: 9788252590760
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8156131
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. Den første boka om gisselforhandler Niels Bentzon ved Københavnpolitiet, Den siste gode mann, utkom i 2011 og ble en stor suksess. Den er solgt til blant annet England, USA og Japan. Filmrettighetene er solgt til Zentropa, der Lars von Trier er deleier.

«Et storslått drama med alt som kreves av gru og smerte, lengsel og lidenskap, tro, håp og kjærlighet.»

, Ekstra Bladet Terningkast 5

«... miksen av intens morderjakt og intellektuell stimulans [er] temmelig uimotståelig.»

, Aftenposten