Meny
 

Motiv X

; Henning Kolstad (Oversetter)

Serie: Fabian Risk 4

«Flerfoldige handlingstråder blir tvunnet sammen på kyndig vis. Ahnhem leverer spenning i verdensklasse.»

Stefan Ahnhem loser leserne gjennom en berg- og dalbane av tilsynelatende motivløse drap. Motiv X er nesten umulig å legge fra seg.

Les mer
Vår pris
99,-
Spar
300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av HILDE RØER JOHNSRUD, redaktør

Fabian Risk våker over datteren Matilda som ligger i koma på sykehuset i Helsingborg. I mellomtida blir en elleve år gammel syrisk flyktning meldt savnet. Lille Moonif gikk hjemmefra om morgenen, men dukket aldri opp på skolen. Han blir funnet samme dag, brutalt myrdet. Saken kaster byens kriminalpoliti ut i en komplisert sak med rasistiske fortegn. Grumsete holdninger spirer og gror, også internt i politiet, og Sverigedemokratene har aldri stått sterkere.

DRAPSBØLGE
Men Moonif er ikke den eneste som blir drept. En drapsbølge ryster byen, og politiets ressurser er tynt spredd. Alle de døde er drept på ulike måter, og de har tilsynelatende ingen forbindelser til hverandre. Er det snakk om en rekke uavhengige drap, eller henger de sammen på et eller annet vis som etterforskerne ikke får taket på …? Ingenting er fullt så enkelt som det virker i første omgang, og etterforskerne havner i en stadig mer hektisk jakt på flere gjerningsmenn. Til slutt må Fabian gå i aktiv tjeneste igjen, selv om han helst ville viet seg til familien.

AHNHEMS STYRKE
Stefan Ahnhem undervurderer aldri leserne. Han har tillit til at de ikke bare klarer, men også ønsker, å henge med helt til siste side er lest. Persongalleriet er omfattende men troverdig og levende skildret. Ahnhem trekker gjerne opp linjene i flere ulike saker på én gang, og lar gjerne flere av handlingstrådene strekke seg over flere bøker. Det er ganske mye forlangt av leserne, men til gjengjeld får man tilfredsstillelsen ved å la seg oppsluke av et uhyre spennende univers, der nesten hva som helst kan skje.

Motiv X er herved anbefalt!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 573
ISBN: 9788252589580
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Motiv X
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8136904
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

STEFAN AHNHEM (f. 1966) har jobbet som manusforfatter for film og tv i over tjue år. Hans første bok Offer uten ansikt ble Sveriges mestselgende debut i 2014, og vant også Crimetime Specsavers Award. Nordisk Film har kjøpt tv-rettigheter til de fire første bøkene om Fabian Risk. Ahnhems bøker utgis i 20 land. Forfatteren bor for tiden i København.

 
 

«Flerfoldige handlingstråder blir tvunnet sammen på kyndig vis. Ahnhem leverer spenning i verdensklasse.»

«Utmerket krim som fortjener lesere. Ahnhem har en vidunderlig evne til å holde spenningen oppe til enhver tid.»

«Den talentfulle Stefan Ahnhems Motiv X inneholder en klarøyd visjon av vår tid, og fortellingen om Helsingborg-etterforskerne Risk og Lilja er virkelig god.»