Meny
Johanna Mo: Nattsangeren

Nattsangeren

; Lene Stokseth (Oversetter)

Serie: Hanna Duncker 1

«Denne blir du hektet på! Et godt krimplott og troverdig persongalleri ligger i bunn for en historie som på samme tid er lett gjenkjennelig og ganske så unik.»

, Adresseavisen Terningkast 6

Hanna Duncker, politietterforsker, er tilbake på Öland etter seksten år i hovedstaden. En brutal drapssak vekker gamle spøkelser til live.

Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Farlig sannhet

Hanna Duncker, politietterforsker, er tilbake på Öland etter seksten år i hovedstaden. En brutal drapssak vekker gamle spøkelser til live.

Da Hanna Duncker var nitten år, ble faren hennes dømt for drap. Knust av skam og vantro reiste hun fra øya, fast bestemt på aldri å vende tilbake. Nå er faren død, og Hanna er tilbake, i utgangspunktet bare for å rydde opp etter hans nokså uryddige liv. Hun overrasker seg selv med å kjenne at hun har lyst til å flytte tilbake, flytte hjem, etter alle årene på fastlandet. Broren advarer henne, det kan kanskje virke forlokkende, men alt er ikke glemt i det lille øysamfunnet.

Nytt liv, ny jobb
Hanna flytter inn i en vindskeiv, liten hytte ved sjøen og begynner på jobb hos det lokale politiet. Det er heller ikke friksjonsfritt. Det viser seg at hennes nye sjef er politimannen som i sin tid arresterte faren hennes. Hennes nærmeste makker er heldigvis en innflytter, så han kjenner ikke til bakgrunnen hennes. Men i et lite øysamfunn er det ingenting som kan holdes hemmelig særlig lenge.

Den døde gutten
Første dag på jobb blir Hanna kalt ut til et foruroligende åsted. Femten år gamle Joel er funnet død på en rasteplass i verdensarvlandskapet Stora Alvaret, lengst syd på øya. Hanna kaster seg ut i en etterforskning som viser seg å vekke flere gamle skrømt enn hun setter pris på. Joel viser seg å være sønnen til hennes beste venninne på Öland, en venninne som hun reiste fra uten å si farvel til og som hun aldri har kontaktet siden.

Det er åpenbart at den døde gutten hadde sine egne hemmeligheter, i tillegg til at han har hatt lite kontakt med faren – som Hanna også kjenner fra før.

Jakten på sannheten
Det er ingen enkel oppgave å være politi i et lite samfunn. Samme hvilken retning etterforskningen fører henne i, treffer Hanna på mennesker hun en gang kjente – og som hun en gang også forlot. Denne gangen vil hun ikke stikke av, hun vil komme til bunns i saken, koste hva det koste vil.

Det er langt ifra alle som er glade for at Hanna er tilbake på Öland. Hun har en vemmelig følelse av at noen følger med på henne, at de til og med sniker rundt utenfor hytta hennes om natta. Snart mottar hun også truende meldinger. Det er nok mulig intensjonen var å få henne til å slippe saken – men Hanna blir tvert imot bare mer motivert. Og jo mer hun graver opp om fortida, desto sikrere blir hun også på at det skjedde noe galt da faren hennes ble arrestert …

fullblods krimforfatter
Johanna Mo er allerede et stort navn i Sverige etter den bestselgende serien om kriminalkommissarie Helena Mobacke. Nattsangeren er første bok i en ny serie som heldigvis er oversatt til norsk! Det er bare å glede seg både til denne og til de neste bøkene i serien, her får man topp underholdning fra et nydelig og litt eksotisk miljø, en hovedperson man liker og et herlig persongalleri – og ikke minst grøsselig god spenning. Hva mer kan man forlange?

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 443
ISBN: 9788252591866
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8177694
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

JOHANNA MO (f 1976) er en svensk forfatter. Hennes første roman ble utgitt i 2007. Hun har skapt seg et stort navn i Sverige som krimforfatter, mest kjent med serien om etterforsker Helena Mobacke.