Meny

Nattsvermer

; Turid Farbregd (Oversetter)

Hun har gjort det igjen, Katja Kettu, forført oss med en vanvittig og medrivende historie i et språk og et billedspråk som skiller seg ut blant nordiske forfattere.

, Adresseavisen Terningkast 5
Lappland i 1930-årene: Irga, den gravide datteren til sjefen for grensevakten, flykter på ski over grensen for å hoppe av til Sovjetunionen. Men på den andre siden venter et annet liv enn hun hadde regnet med. Les mer
Vår pris
336,-
Spar
33,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 336,-
Spar: 33,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Lappland i 1930-årene: Irga, den gravide datteren til sjefen for grensevakten, flykter på ski over grensen for å hoppe av til Sovjetunionen. Men på den andre siden venter et annet liv enn hun hadde regnet med. Hun ender opp som straffange i Gulag-leiren Vorkuta, og først etter mange år lykkes det henne å unnslippe og slå seg ned i den lille landsbyen Lavra i marifolkets autonome sovjetrepublikk ved bredden av elva Volga. Men også her må hun kjempe for å beskytte sin hemmelighet.

Russland i 2015: I en landsbyskole ligger etnologen Henrik livløs. Hans finske datter Verna er reist ut for å lete etter sin forsvunne far, men kommer for sent. Verna forsøker å nøste opp og lappe sammen sin fars og sin egen fortid - men det er vanskelig i et miljø hvor folk i lange tider er blitt skremt til taushet og alle har sine egne grunner til å holde sannheten skjult.

"Nattsvermer" er en stor fortelling om kjærlighet, språk og makt. Personene i romanen krysser stadig liv og skjebner, og de to historiske periodene er elegant sammenvevet - og sammenlignbare. På ny viser Katja Kettu sitt virtuose grep om språket og fortellingen, og gir oss et uforglemmelig innblikk i to av våre nabolands nære, men lite omtalte historie.

Fakta

Anmeldelser

Hun har gjort det igjen, Katja Kettu, forført oss med en vanvittig og medrivende historie i et språk og et billedspråk som skiller seg ut blant nordiske forfattere.

, Adresseavisen Terningkast 5

Med Nattsvermer har finske Katja Kettu skrevet en roman som mange, med fare for å drukne, burde dykke ned i.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Den språklige oppfinnsomheten til foratteren (og oversetteren) gjør det å lese Nattsvermer til en spesiell opplevelse. ... Katja Kettu skriver magisk - igjen.

, Altaposten Terningkast 5

... en forførende leseopplevelse med sterk lukt og smak ... Gleden over det heftige språket er den store bonusen ved en roman som åpner opp for innsikt og innblikk i en nær, men likevel nesten ukjent del av nordisk historie. Det må også nevnes at Turid Farbregd har gjort en nydelig innsats med å føre denne romanen over til norsk språkdrakt.

, Dagsavisen

Katja Kettu låner trekk frå både spenningsromanar og historiske romanar og blandar dei saman i eit rått, sanseleg og direkte språk som også rommar sterke naturskildringar med innslag av mystikk og gammal folketru.

, Dag og Tid