Meny
David Lagercrantz: Obscuritas
Obscuritas - David Lagercrantz

Obscuritas

en Rekke/Vargas-krim

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Rekke og Vargas 1

«Utmerket underholdning | Lagercrantz legger ikke bånd på seg i sin nye serie ...»

, Dagbladet

Det er en internasjonal begivenhet hver gang David Lagercrantz kommer med ny bok. Obscuritas er en smart og medrivende historie der ingenting er som det ser ut til å være.

Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Mord på fotballbanen

Da han fullførte Stieg Larssons Millennium-serie, viste David Lagercrantz hvor god han er til å holde leserne klistret til sidene. Nå beviser han det igjen!

Sommer 2003. En fotballdommer blir funnet drept i Stockholm, og en hissig fotballpappa blir arrestert.

Giuseppe Costa er notorisk gangster og i tillegg fotballpappa. Han ble observert mens han skjelte ut dommeren under en juniorkamp der sønnen hans spilte. Like etter ble dommeren funnet drept. Costa blir arrestert. Men han nekter plent å innrømme skyld, og politiet har ikke fellende bevis.

«Velskrevet og medrivende (...) Man liker Rekke og Vargas.»

Kulturnytt, Sveriges Radio

Sterkere lut
Micaela Vargas er ung og ganske uerfaren. Hun har bare fått være med i etterforskningsgruppa fordi hun har vokst opp i Husby, det belastede området der også Costa bor. Hun kan tilby en innsikt i miljøet som de andre mangler.  Drapsetterforskerne beslutter å prøve en siste, litt kontroversiell utvei. De kontakter en professor i avhørsteknikker, Hans Rekke, som er verdens fremste ekspert på sitt felt. Han har undervist i faget i USA og mange andre steder, og har opparbeidet seg et sterkt omdømme. Er det noen som kan knekke Costa, må det være ham.

De forstår snart at dette handler om langt mer enn en fotballdommer og en hissig pappa.

Løslatelsen
Men ingenting går som planlagt. Hans Rekke stiller spørsmål ved omtrent alt etterforskerne har foretatt seg. Saken har aldri stått lenger unna en løsning. De kan ikke lenger forsvare å holde Costa i varetekt. Politiet står igjen uten spor. Bare Micaela Vargas nekter å la saken ligge. Men nå som Costa er løslatt, trenger de ikke lenger hennes innsikt i forholdene i Husby, og hun blir tatt av etterforskningen.

Sannheten
Vargas tar kontakt med Hans Rekke, og sammen bestemmer de seg for å finne ut av hva som har skjedd. Ved hjelp av kontakter og ukonvensjonelle metoder starter de sin egen etterforskning. De forstår snart at dette handler om langt mer enn en fotballdommer og en hissig pappa. Sporene leder mot CIAs jakt på terrorister og Talibans krigføring. Hvem var egentlig fotballdommeren? Er han bare et offer, eller er han også en gjerningsmann?

Obscuritas er en smart og spennende historie der ingenting er hva det gir seg ut for å være. Da han fullførte Stieg Larssons Millennium-serie, viste David Lagercrantz hvor god han er til å holde leserne klistret til sidene. I Obscuritas beviser han det igjen. 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 415
ISBN: 9788252592719
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Obscuritas
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8194890
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

David Lagercrantz (f. 1962) er forfatter og journalist. Han fikk sitt gjennombrudd i 2009 med den kritikerroste Syndefall i Wilmslow, en roman om matematikeren Alan Turing. I 2011 kom hans bok om Zlatan Ibrahimović, Jeg er Zlatan. Boka ble nominert til svenske Augustprisen og er solgt i millioner av eksemplarer i hele verden. I 2015 fortsatte han på Stieg Larssons Millennium-serie med bøkene Det som ikke dreper oss, Mannen som jaget  sin egen skygge og Hun som må dø.

«Utmerket underholdning | Lagercrantz legger ikke bånd på seg i sin nye serie ...»

, Dagbladet

«David Lagercrantz vet hvordan det skal gjøres.»

, Expressen

«Velskrevet og medrivende (...) Man liker Rekke og Vargas.»

Kulturnytt, Sveriges Radio

«Utmerket underholdning.»

«Rolig og fornøyelig krim fra intens og eksperimentell Millennium-forfatter.»

«David Lagercrantz vet hvordan det skal gjøres.»

«Man liker Rekke og Vargas - både som partnere og som typer - og der fanger David Lagercrantz virkelig leserne. Og det er jo bra med tanke på at det skal bli to bøker til om paret.»

«Skildringen av radarparets vennskap er som sagt finkalibrert og gripende, og spenningen kan man heller ikke klage på.»

«Lagercrantz viser en nesten faderlig omsorg for karakterene sine.»

«Obscuritas er en bok som må leses.»