Meny

Offer 2117

; Helge Winther-Larsen (Oppleser) ; Erik Krogstad (Oversetter)

Serie: Avdeling Q 8

’Offer 2117’ er den foreløbig bedste af hans krimier om Afdeling Q. Bravo.

, Berlingske Tidende Terningkast 6
Samtidig som en kjedereaksjon av voldsomme begivenheter bringer Assad til randen av totalt sammenbrudd, må Rose og Gordon finne en forstyrret morder. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Assads historie

I over ti år har Assad vært et gåtefullt kraftsenter i Avdeling Q. Både Carl Mørck og leserne har lurt på hva slags bakgrunn den litt eksentriske men smarte og handlekraftige assistenten har, og i Offer 2117 får vi endelig svaret.

Sammenbruddet
En spansk journalist har dekket en båtflyktnings tragiske død i Middelhavet, og det berører Assad sterkt. Han har nemlig kjent igjen sin nære familie på bildene, og han forstår at det ligger et budskap til ham i bildene. Med Assad i sentrum begynner en nervepirrende nedtelling, ikke bare for å finne og redde familien hans, men også for å unngå en terrorkatastrofe midt i Europas hjerte, skånselløst dirigert av den irakiske bøddel Ghaalib.

Det magiske tallet
Samtidig rystes Avdeling Q av en sentral kollegas død, som får ringvirkninger utover selve arbeidsdagen. Og en åpenbart forvirret mann ringer stadig vekk til avdelingen og snakker om en grusom handling han skal begå – «bare han når 2117». Gordon tar imot samtalene mens alle de andre er opptatt med sitt, og han blir stadig mer bekymret. For hva om innringeren ikke bare er en stusslig plageånd, men faktisk har vilje og evne til å gjennomføre de morderiske handlingene han snakker om?

Ikke kjedelig et sekund
I kampen for å redde menneskeliv og få løst Assads traumatiske dilemma kastes Carl Mørck og resten av Avdeling Q direkte inn i stormens øye. Ingen blir skånet fra å ta drastiske beslutninger, eller fra å handle med alle tilrådelige midler. Som vanlig fra Jussi Adler-Olsen kan vi forvente spenning på høyt turtall, aldri et kjedelig øyeblikk – og samtidig skarpe observasjoner av menneskenes dårskap. I Danmark er boka møtt med gode anmeldelser og begeistrede lesere – og snart kan også norske Avdeling Q-fans kaste seg over Assads historie.

God lesning!

Fakta

Anmeldelser

’Offer 2117’ er den foreløbig bedste af hans krimier om Afdeling Q. Bravo.

, Berlingske Tidende Terningkast 6

'Offer 2117' er ikke bare en briljant komponert sidevender, det er også en bok som får leseren til å reflektere over verdenssituasjonen og hva som gjør noen til offer og til bøddel.

, VG Terningkast 5

Han klarer også mesterstykket å samle noen av trådene til et plott som både er snedig og spennende. Sluttscenen er direkte nervepirrende, og ikke minst svært filmatisk.

, Dagbladet