Meny

Paradisoffer

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Serie: Alex Recht 4

Marerittet
En fullsatt Boeing 747 letter fra Stockholm med kurs mot New York. Kort tid etter avgang finner en flyvertinne et trusselbrev med et krav til både den svenske og den amerikanske regjeringen. Les mer

Vår pris
119,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

  Kjøp NÅ - få 6 bonuskroner!

Vår pris: 119,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

  Kjøp NÅ - få 6 bonuskroner!

Om boka

Marerittet
En fullsatt Boeing 747 letter fra Stockholm med kurs mot New York. Kort tid etter avgang finner en flyvertinne et trusselbrev med et krav til både den svenske og den amerikanske regjeringen. Blir ikke kravene innfridd, blir flyet sprengt.

Svenske Kristina Ohlsson seiler opp som en ny favoritt. Med bakgrunn som sikkerhetsoffiser i OSSE (Organisasjon for Sikkerhet og Samarbeid i Europa) vet hun mer om potensielle trusler og terroraksjoner enn de aller fleste. At hun i tillegg er en kløpper til å skrive er nesten litt i overkant. Alle som har lest hennes første bøker om Fredrika Bergman, Alex Recht og de andre etterforskerne vet hvor lett det er å la seg oppsluke av hennes bøker. Deilig!

Kapret
I Paradisoffer er marerittet en realitet: Det blir funnet en lapp på toalettet om bord i en Boeing 747, med klare og tydelige instrukser: Det finnes en bombe om bord, og hvis svenske og amerikanske myndigheter ikke følger instruksene vil flyet sprenges. Det samme vil skje hvis piloten forsøker å nødlande, eller lande et annet sted enn i Washington. Kravet til den svenske regjeringen er at de må omgjøre sin beslutning om å utvise en asylsøker som utgjør en risiko for rikets sikkerhet. Kravet til amerikanerne er at de skal stenge et hemmelig fengsel i Afghanistan. Sjansene for at de skal innfri kravet er forsvinnende små - det skjønner alle som er involvert. Så hvordan skal man løse dette? Ettersom jumbojeten nærmer seg amerikansk luftrom innser de amerikanske myndigheter at de står overfor et uhyggelig dilemma: De kan ikke tillate et kapret fly å lande - men hvis piloten avviker fra instruksen, vil flyet sprenges. Til slutt gjenstår bare et svært skremmende scenario ...

Mulige løsninger
På svensk side blir alle forsøk gjort på å finne ut hvem som står bak kapringen. Vi treffer igjen både Fredrika Bergman og Alex Recht. For Alex er kapringen en katastrofe - det viser seg at hans egen sønn er styrmann på det kaprede flyet. Han MÅ få flyet og alle om bord trygt ned på bakken. Kanskje kan de klare å opprette kontakt med Alex’ sønn, uten at kaprerne finner det ut ...?  Fredrika jobber nå for Justisdepartementet, men blir sendt tilbake til politiet for å være regjeringens koordinator i denne viktige saken. Politioverbetjent Alex Recht jobber intenst med kapringen sammen med den karismatiske og handlekraftige Eden Lundell hos sikkerhetspolitiet. Eden deler ikke mer informasjon enn hun må, verken om saken eller om seg selv. For hvem er hun egentlig?

Forrykende avslutning
Det er mange tråder som skal følges opp for etterforskerne, mens flyet er på vei til en høyst usikker skjebne. Er det virkelig en bombe om bord? Og hva kommer amerikanerne til å gjøre når flyet nærmer seg? Kristina Ohlsson har levert en skremmende og tankevekkende thriller der terroristene tar i bruk helt andre midler enn du ville trodd.

Fakta

Hvordan lese denne e-boka?