illustrasjonsfoto

Sensommer

; Bodil Engen (Oversetter)

Mystikk og intriger i Skåne

, Dagbladet Terningkast 5
En sensommerkveld i 1983 forsvinner Billy, fem år, fra en avsidesliggende gård på den skånske sletten. Det eneste sporet etter ham er en sko i den høye maisåkeren. Les mer
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,- (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Tjue år senere leder Billys storesøster, Veronica, en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mann forteller om en liten gutts uforklarlige forsvinning for mange år siden – hans bestevenn ble bare borte. Vennen het Billy. Veronica får ristet opp hele sin nye tilværelse. Hun tvinges til å sette på spill den vaklende tilværelsen hun har bygget opp – hun MÅ tilbake til Skåne, til sin ødelagte familie, hun må finne ut hva som faktisk hendte med lille Billy. Hun må søke svaret på spørsmålet ingen lenger vil stille: Hva skjedde egentlig den sensommeren for så lenge siden?

Sannheten
Veronicas far bor alene i barndomshjemmet. Moren hennes tok sitt eget liv, og storebroren har for lengst etablert seg med sin egen familie. Det går ikke lang tid etter at Veronica har kommet hjem, før ryktene sprer seg i bygda om at hun er tilbake. Hun er ikke fra en hvilken som helst familie – onkelen hennes eier store deler av bygda, campingplassen, jordbruksarealer og rettigheter til å sette opp vindmøller. Det er foregår ingen ting som han ikke kontrollerer, og man aner at han ikke er så begeistret for at hun starter sin egen etterforskning og åpner gamle sår. Ingen kunne forberedt henne på alle hemmelighetene som kommer til overflaten.

Begeistret mottakelse
Anders de la Motte har skrevet seg inn i tetsjiktet av svenske krimforfattere, og hans forrige bok vant den svenske krimprisen. Her i Norge har han vært en litt skjult perle, mest for kjennere, men med Sensommer spår vi at han kommer til å nå et langt bredere publikum. Den innehar alle de kvaliteter som leserne søker i en god krim: Troverdig persongalleri, undertrykte følelser og store, grusomme hemmeligheter i et lite samfunn, og ikke minst høy spenning på hver eneste side boka igjennom.

God lesing!

Fakta

Om forfatteren

Anders de la Motte (f. 1971) er en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere. Han vokste opp på den skånske landsbygda. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et stort IT - selskap. Han har hatt stor suksess med thrillerne MemoRandom og UltiMatum. For UltiMatum vant han i 2015 Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman. Sensommer er den første enkeltstående romanen i en planlagt serie på fire. Anders de la Mottes bøker er oversatt til 30 språk.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Mystikk og intriger i Skåne

, Dagbladet Terningkast 5

... dyptgående spenning som varer ved til siste slutt.

, Aftenposten

En sjelden krimroman, velskrevet, engasjerende og melankolsk. Umulig å legge fra seg, plottet imponerer, og finalen overrasker.

,

Veronica oppleves som en vaskekte person, og leserne lar seg rive med av hennes sorg og anstrengelser.

,

En sorgfull og opprivende realistisk fortelling om et mord.

,