Meny
 
Skyggejegeren - 
      Camilla Grebe
    
      Elisabeth Bjørnson

Skyggejegeren

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Jentene og mørket 4

«... en av de beste krimbøkene jeg har lest på svært lenge»

, Nettavisen Terningkast 6

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet. 30 år senere blir en annen kvinne funnet på samme måte. Kan det være den samme morderen?

Camilla Grebe blir omtalt som Skandinavias kanskje fremste krimforfatter, og Skyggejegeren ble kåret til Sveriges beste krim i fjor. Bli kjent med Sveriges nye krimdronning!

Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røed Johnsrud, redaktør

Morder i skyggene

Politikvinnen Britt-Marie holder på å drukne i kjedsommelig papirarbeid. I syttitallets politietat er det ikke store muligheter for kvinner, og papirarbeid er det eneste hun blir satt til å gjøre. Men når det kommer en melding om en stygg voldtekt, blir Britt-Marie kalt ut – å intervjue voldtektsofre blir ansett som en passende jobb for en kvinne. 

Sumpmorderen i Klara
Når hun kommer til åstedet, blir Britt-Marie rystet – ikke bare over grusomheten ved å spikre et menneske fast til gulvet – men også fordi forbrytelsen minner henne om saken som medførte at hennes egen mor ble drept i 1944. Den gangen ble en alenemor funnet drept og spikret til gulvet i den belastede bydelen Klara i Stockholm. Da politiet kom til åstedet, stormet den antatte morderen ut, og Britt-Maries mor ble drept i tumultene.

«Skyggejegeren er en original og dyktig iscenesatt kriminalroman der handlingen strekker seg over flere tiår.»

Kan det være samme morder?
Men kan det virkelig være samme morder når det er 30 år mellom sakene? Eller kan morderen ha lest om den gamle saken? På subtilt vis prøver Britt-Marie å etablere en sammenheng mellom mordene – men det er ikke lett for en kvinne å stikke hodet fram i 1970-åras politistyrke. Etterforskerne kommer ikke i nærheten av en oppklaring, og gjerningsmannen krever flere ofre. 

Kvinner i arbeidslivet 
Jakten på den såkalte sumpmorderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene. Politisøster Elsie ble drept, og hennes lille datter Britt-Marie ble adoptert bort. Kanskje var morens historie noe av grunnen til at Britt-Marie selv valgte å følge i morens fotspor i politiet på 1970-tallet. Vi følger etterforskningen videre inn på 1980-tallet, der profilereren Hanne bidrar, og ender til slutt hos Malin, som er politietterforsker i dag. På veien får man viktige innblikk i arbeidshverdagen til disse kvinnene – og kjenne på takknemlighet overfor de kvinnene som gikk foran og beredte veien for oss andre. 

Belønnet med Glassnøkkelen
Skyggejegeren
er en original og dyktig iscenesatt kriminalroman, der handlingen strekkes seg over flere tiår. I tillegg til å være en beretning om en forbrytelse, er den også et stykke samtidshistorie, der kvinners posisjon i arbeidslivet står i sentrum. I tillegg handler det om den ukuelige, ytterst menneskelige trangen til å forstå seg selv. Dette er en av de sterkeste krimromanene denne våren. 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Tor Hammerø, Nettavisen
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 413
ISBN: 9788252590920
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Skuggjägaren
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8157677
Glassnøkkelen 2020
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Camilla Grebe (f. 1968) debuterte som forfatter sammen med søsteren Åsa Träff i 2009 med kriminalromanen En slags fred. I 2016 utkom Når isen brister, den første boka hun skrev alene. Den er hittil oversatt til 22 språk, og filmrettigheten er solgt. Husdyret ble kåret til årets beste krim 2017 i Sverige, og ble tildelt Glassnøkkelen for beste nordiske krim 2018. Dvalen ble utgitt i 2019 og Skyggejegeren i 2020.

«... en av de beste krimbøkene jeg har lest på svært lenge»

, Nettavisen Terningkast 6

«Skyggejegeren viser at Skandinavias kanskje fremste krimforfatter for tiden er i stadig utvikling.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Camilla Grebe har vunnet priser for fjorårets beste svenske krim med Skyggejegeren»

, VG Terningkast 5

«Boken er uten tvil spennende, og spesielt siste halvdel utviser klare 'page-turner'-kvaliteter»

, Aftenposten