Meny
 

Slakteren

; Agnete Øye (Oversetter)

Slakteren ble en umiddelbar klassiker blant lesere av erotisk litteratur. Og dem blir det stadig flere av. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Alina Reyes ble berømt over natten da hun debuterte med romanen Slakteren i 1988. Etter eget utsagn skrev hun boka på åtte dager, for å delta i en skrivekonkurranse med tema erotisk litteratur. Om hun vant den, vites ikke, men Slakteren kapret derimot andre gjeve priser, ble en gedigen bestselger i Frankrike og Storbritannia og fikk umiddelbar klassikerstatus innen sjangren.

Et potent hanndyr
Med utforskende ærlighet, blottet for bluferdighet, dissekrerer Alina Reyes kjærlighetens og kjødets lyst og nød inn til siste trevl. Romanen handler om en ung kvinnelig kunststudent som får sommerjobb i en slaktebutikk. Den store slakteren legger kraftig an på henne, og det er fra første setning liten tvil om at hun skal ta han i besittelse, det er kun et spørsmål om når det skal skje. Kjell Ola Dahl skriver i forordet at "når stormen bryter løs, er rollene byttet om: Fra dette øyeblikk er hun den aktive, og forholder seg til slakteren som objekt - et potent hanndyr satt til hennes disposisjon, og som hun aktivt konsumerer."

Sterke virkemidler
Kjødet og kjøttet blandes bokstavelig talt sammen i en underlig beretning om sjelelig lengsel, dampende seksuelt begjær og fersk blødrødt kjøtt. Gjennom den unge kvinnens fortelling dukker det opp problemstillinger av typen; hvilken rolle har seksualiteten i kjærligheten? Slakteren er både pornografisk og poetisk litteratur hvor forfatteren tar sterke virkemidler i bruk for å utforske en ung kvinnes seksuelle oppvåkning. Du er herved advart!

Alina Reyes
Slakteren

Roman
Originaltittel: Le Boucher
Oversatt av: Agnete Øye
Forlag: Kagge
Innb.

Fakta