Meny
 
Hjorth & Rosenfeldt: Som man sår
Som man sår - Michael Hjorth

Som man sår

; Hans Rosenfeldt ; Lene Stokseth (Oversetter)

Serie: En Sebastian Bergman-krim 7

I løpet av noen få dager blir det begått tre drap i lille Karlshamn. Vanja og kollegene i Riksmord blir tilkalt for å forhindre at flere liv går tapt. Så trekkes psykologen Sebastian Bergman inn i etterforskningen. Hjorth & Rosenfeldt er tilbake med en ny knallkrim!

Les mer
Bestselger
Drap
Politi
Hevn
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Svindler i sikte

I løpet av noen få dager blir det begått tre drap i lille Karlshamn. Vanja og kollegene i Riksmord blir tilkalt for å forhindre at flere liv går tapt. Så trekkes psykologen Sebastian Bergman inn i etterforskningen. Manusforfatteren bak tv-serien Broen er tilbake med en ny knallkrim!

Tre ganske ulike personer er skutt ned på åpen gate uten at noen har sett noe. Ingen ting tyder på at skytteren har tenkt å gi seg med det første. Vanja står under hardt press for å finne gjerningsmannen før han rekker å skyte enda flere og før det oppstår full panikk i byen. Skyter morderen helt tilfeldige ofre, eller finnes det en sammenheng mellom dem, og kanskje et motiv for ugjerningene? Det tar tid å finne det, men straks motivet er etablert, blir det tydelig hvem mistanken faller på.

«Det er spennende fra første side, og spenningen bare fortsetter å stige.»

Kristianstadsbladet, Sverige

Ufullstendig oppklaring
Skytingen i Karlshamn ser etter hvert ut til å være oppklart. Men det er fortsatt en liten detalj som plager Ursula, en av etterforskerne i Riksmord. Hvordan kunne de to mistenkte vite hvor det siste offeret hadde tatt tilflukt, og  hvordan klarte de å komme seg til og fra tilfluktsstedet på så kort tid? Ursula snakker med sin samboer, psykologen Sebastian Bergman, om uroen hun føler på grunn av den lille uoverensstemmelsen. Det skal få store konsekvenser.

Et råttent eple
Sebastian har tidligere jobbet mye med Riksmord, og han kjenner gruppa godt. Og han blir svært urolig av det Ursula forteller. For flere år siden observerte han en av etterforskerne i gruppa kvele en katt i et bryllup. Han unnlot å melde det videre etter å ha snakket med etterforskeren – men nå er han redd han har gjort en alvorlig tabbe. Noe er alvorlig galt. Samtidig med etterforskningen i Karlshamn blir det funnet et lik i en innsjø et annet sted i Sverige. Skjelettet viser seg å ha tilhørt en kvinne som forsvant for to år siden, samtidig som etterforskningsgruppa befant seg like i nærheten. Funnet gir næring til Sebastians og Ursulas uro, og de starter en egen etterforskning. Det avtegner seg et dystert mønster: Hver gang Riksmord har vært på reise, er det noen som forsvinner sporløst fra stedet de har besøkt.

«Vær advart, den kommer til å ødelegge nattesøvnen – du kommer til å ville sluke denne intelligente krimmen i en fei.»

Mariestads-Tidningen, Sverige

Uhyggelig spennende
Det er ikke rart at Hjorth og Rosenfeldt er blant norske krimleseres absolutte favoritter, for dette er så spennende! Serien om Sebastian Bergman, Vanja og de andre er hittil solgt i mer enn fem millioner eksemplarer. Skytingen i Karlshamn er spennende nok, men så kommer mistanken om at det finnes et råttent eple blant etterforskerne, nesten som en ekstra krim i krimmen … Det er praktisk talt umulig å legge fra seg Som man sår før siste side er lest. Sett av noen timer i godstolen i selskap med Sebastian Bergman, Vanja og de andre etterforskerne i Riksmord. Du kommer ikke til å angre! 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 415
ISBN: 9788252592740
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Som man sår
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8194920
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Hans Rosenfeldt (f. 1964) er manusforfatter og kjent tv- og radioprofil i Sverige – han er blant annet mannen bak den populære svensk-danske tv-serien Broen.

Michael Hjorth (f. 1963) er forfatter. De to debuterte i 2010 med romanen Mannen som ikke var morder.