Meny
 
Sommer - Ali Smith

Sommer

; Merete Alfsen (Oversetter)

Serie: Årstider (Seasonal) 4

«Er det mulig å skrive morsomt om pandemien? Ali Smith kan det. Med politisk undertone og kort avstand mellom fakta, tid og fiksjon (...) … Les Sommer i sommer!»

, Adresseavisen Terningkast 6
"Moren kom bort til skrivebordet og ga Sacha en klem. Min gløgge datter, sa moren. Sacha kjente brystet fylles av en sånn varme som hun en gang, da hun var veldig liten, hadde spurt moren om, fordi det var så deilig, og moren hadde sagt: Det er din indre sommer. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

"Moren kom bort til skrivebordet og ga Sacha en klem. Min gløgge datter, sa moren. Sacha kjente brystet fylles av en sånn varme som hun en gang, da hun var veldig liten, hadde spurt moren om, fordi det var så deilig, og moren hadde sagt: Det er din indre sommer."

Det er februar 2020, og verden er i trøbbel. I Australia herjer voldsomme branner, i Kina har et mystisk virus blitt oppdaget, og i Brighton i England har seksten år gamle Sacha sine egne problemer. Den kverulerende og kyniske lillebroren, Robert, er et problem i seg selv. Foreldrene deres har også problemer, faren har for eksempel flyttet vegg i vegg sammen med sin unge kjæreste. Og alt dette foregår mens det virkelige sammenbruddet enda ikke har begynt.

"Sommer" er en roman om store og dyptgripende forandringer. Ali Smith skriver skarpsynt og håpefullt om en mørk tid, og om mennesker som er i familie, men som likevel ikke kjenner hverandre.

For hva er egentlig familie? Og hva er det de likevel har til felles, uten at de ser det selv?

"Sommer" er fjerde og avsluttende bind i en kvartett om vår tid, fra en av Storbritannias aller viktigste forfattere.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen
Terningkast 6 Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 341
ISBN: 9788249523146
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Summer
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Er det mulig å skrive morsomt om pandemien? Ali Smith kan det. Med politisk undertone og kort avstand mellom fakta, tid og fiksjon (...) … Les Sommer i sommer!»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Et mesterverk om vår tid | Siste del av Ali Smiths årstidskvartett føyer sammen trådene i et glitrende romaneksperiment. (...) Ali Smith har skrevet et mesterverk som lar oss se at en annen verden er mulig.»

, Aftenposten

«Er Ali Smith den beste nålevende britiske, muligens også europeiske, forfatteren? Hun er i hvert fall en av de klokeste. Artigste. Mest empatiske, og samtidig språksprelske. Dessuten mest oppdaterte ... Alt henger sammen med alt.»

, Dagsavisen

«Smith er en språk- og ordkunstner av rang, skarp som en nyslipt kniv og politisk på en måte ikke veldig mange skjønnlitterære forfattere i våre dager tør å være ... litteratur i verdensklasse ... akkurat nå er dette blant det aller, aller beste man kan lese.»

«Ali Smith er i mål med sin enestående romankvartett om menneskene i koronaens tid, der et helt hundreår vibrerer med.»

Stavanger Aftenblad Terningkast 6