Meny

Sov du vesle spire

; Rolf Börjlind ; Kjell Jørgen Holbye (Oversetter)

Serie: Olivia Rönning og Tom Stilton 4

Skremmende troverdig og utrolig spennende.

,
Cilla og Rolf Börjlind treffer midt i hjertet med sin samfunnsengasjerte og medrivende krim i beste Sjöwall og Wahlöö-tradisjon. Sov du vesle spire er en skikkelig «rysare». Les mer
Vår pris
169,-
Spar
210,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 8 bonuskroner!

Vår pris: 169,-
Spar: 210,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 8 bonuskroner!

Om boka

HILDE RØER JOHNSRUD, REDAKTØR

Cilla og Rolf Börjlind er kanskje mest kjent her hjemme for tv-serien Springfl o, basert på en av de tidligere bøkene om Tom Stilton og Mette Olsäter. I Sov du vesle spire handler det om kynisk og hjerteløs utnyttelse av samfunnets aller svakeste – og det er ikke lett å legge boka fra seg.

FOLAMIS HISTORIE
En natt snubler den hjemløse Muriel over en gråtende jente på gaten. Jenta heter Folami og er flyktning fra Nigeria. Muriel får låne et sommerhus i skogen av en venn og tar med seg Folami dit. Men en ettermiddag blir Folami angrepet av en mann i området og Muriel tør ikke være igjen alene med jenta. De kontakter Tom Stilton for å få hjelp – Muriel vet at hun kan stole på ham.

SJOKKERENDE VIRKSOMHET
Tom arbeider nå for Mette Olsäter, kriminalførstebetjent på Rikskrim. Sammen med Olivia Rönning etterforsker de drapet på en tenåringsgutt som ble funnet nedgravd i Småland, med avskåret hals. Skadene på kroppen ser ut til å være utført med kirurgiske instrumenter. Etterforskningen får dramatiske forgreininger til kloakken i Bucuresti.

SMYKKET
Da Olivia får treffe Folami, ser hun at hun har et smykke som ligner på det den døde gutten hadde. Sammen med jenta lykkes Olivia Rönning og Tom Stilton å nøste opp trådene og avsløre en sjokkerende virksomhet. Sov du vesle spire er en krim som lykkes med å integrere samfunnsengasjement med troverdige karakterer og spenning utenom det vanlige.

 

Fakta

Om forfatterene

CILLA OG ROLF BÖRJLIND er blant Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste tv-seriene Graven og Morden. De har også skrevet manus til 26 Beckfilmer. Deres første bok, Springflo, er filmatisert og ble vist som tv-serie på NRK1 sommeren 2016.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Skremmende troverdig og utrolig spennende.

,

Så innmari skummel og så himla bra. Jeg digger når de tar opp aktuelle samfunnsspørsmål.

,