Spor i støvet

; Jan Christopher Næss (Oversetter)

En uforglemmelig fortelling om skyld, kjærlighet og om å våge å se sannheten i hvitøyet. Ny roman fra forfatteren av bestselgeren Arven, Katherine Webb. Les mer
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 24.05.19

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Mysterium fra fortiden 

Andre verdenskrig raser. I den engelske byen Bath er folk blitt vant til flytoktene som larmer over hodene på dem, på vei til å bombe nabobyen Bristol. Og de er blitt vant til at de selv ikke er i direkte fare. Det hender et fly faller ned over byen, men Bath står ikke på fiendens kart over viktige bombemål. 

Hva hvis …
Derfor nøler Baths innbyggere med å gå i dekning når flyalarmen går. Derfor er en liten gutt søkk borte når støvet legger seg etter det overraskende bombeangrepet. For plutselig var Bath blitt utpekt som bombemål, tilfeldig valgt som hevnaksjon for de alliertes bombing av Lübeck. Bath Blitz ble det kjent som i historiebøkene. 

«En virkelig begavet forfatter av historiske fortellinger.» 

Lucinda Riley

Frances Perry, som skulle ha passet guttungen som nå er forsvunnet, slapp fra flyangrepet med skrekken. Hun befant seg på et øde utsiktspunkt da flyene slapp bombene over byen og kommer seg fortumlet tilbake til bebyggelsen, skrekkslagen og full av anger over å ha overlatt lille, forsiktige Davy Nole i andres varetekt akkurat denne skjebnesvangre dagen. 

Et gammelt mysterium
Samtidig dukker det opp et barneskjelett i ruinene etter bomberegnet, et som har ligget der lenge. Det tar ikke lang tid før det spekuleres i om det kan være Frances' bestevenninne, som forsvant sporløst da de var åtte år. Nettopp hun som Frances hadde satt seg ned for å minnes da bomberegnet kom, fordi det var fødselsdagen hennes, 25. april. Hendelsen tvinger fram uklare barndomsminner hos Frances og en uro hun ikke klarer å riste av seg. Hun starter en intens leting etter lille Davy, samtidig som uklare minner fra den gamle forsvinningen begynner å komme tilbake. 

«En enormt talentfull forfatter.» 

Santa Montefiore 

Sannheten må fram
Hvor kan seksåringen være? Løp han sin vei for å søke ly? Tok noen seg av ham? Kan han sluppet uskadd fra bombene? Hun oppsøker sykehus og politikammeret, leter i skogen og hos kjente. Leteaksjonen blir for Frances også en mental ryddeaksjon, hun kommer på stadig nye ting fra da hun var hovedvitne i forbindelse med venninnens forsvinning. Det var hennes vitnemål som førte til at en ung mann ble arrestert og dømt til døden for å ha tatt venninnen. Men barnet ble aldri funnet, og saken har kastet lange skygger over livet hennes siden. Nå bestemmer hun seg for å avdekke sannheten, hvor mørk den enn måtte være. Kanskje hun husker mer enn hun tror? 

«Webb har et sant talent for å avdekke menneskehjertets mysterier.» 

Kate Williams 

 

 

Fakta

Visste du ...

Visste du ...

... at Katherine Webb har arbeidet både som bokbinder, bibliotekassistent og husholderske på en herregård? 

... at Katherine Webb skrev en rekke romaner som ble refusert før hun fikk sitt store gjennombrudd med Arven i 2010? 

... at Katherine Webbs bøker har solgt over 300 000 eksemplarer i Norge? 

... at bøkene hennes er oversatt til 30 språk? 

... at Katherine Webb elsker å besøke Norge? Hennes neste besøk blir i juni 2019.