Meny

Stoner

; John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

"Den beste amerikanske romanen du aldri har hørt om"

The New YorkerWilliam Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Les mer

Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

"Den beste amerikanske romanen du aldri har hørt om"

The New YorkerWilliam Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse."For en bok! John Williams' glemte perle fra 1965, 'Stoner', er i all sin stillferdige langsomhet et mektig epos om et liv."
Tom Egeland, VG"Denne romanen er ikkje berre ei bok, han er eit fenomen. (...) Og ja, det er ein god roman, eg vil ikke nøle med å seie ein svært god roman."
Marta Norheim, Kulturnytt, NRK P2"Jeg kan ikke få anbefalt den varmt nok."
Nicolas Shakespeare, The Telegraph"Den lamslo med... Den er nydelig skrevet, i en enkel, men gnistrende prosa, en roman om et vanlig liv, en undersøkelse av en stillferdig tragedie, en stor, men lite kjent forfatters verk.."
Ruth Rendell, Guardian"En vakker, trist og ytterst overbevisende redegjørelse for et helt liv. Det er forbløffende at en så god roman har unngått allmenn oppmerksomhet i så lang tid."
Ian McEwan"Et mesterverk av trist klarsyn, både rørende og med psykologisk tyngde."
Peter Kemp, Sunday Times"Stoner av John Williams, er noe mye sjeldnere enn en stor roman - det er en perfekt roman, så godt fortalt og så vakkert skrevet, så dypt rørende at den tar pusten fra deg."

The New York Times Book ReviewFakta