Meny
Stormvakt - Kristina Ohlsson

Stormvakt

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Serie: Strindberg 1

«Kristina Ohlsson har klart å gjøre det mange har forsøkt før henne: ta svensk krim til nye og uventede høyder.»

Samme stormfulle natt som stockholmeren August Strindberg kommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinner den populære læreren Agnes sporløst.

Les mer
Drap
Leserfavoritt
Bestselger
Familiedrama
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av HILDE RØER JOHNSRUD, redaktør

Herlig Bohuslän-krim

Samme stormfulle natt som stockholmeren August Strindberg kommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinner den populære læreren Agnes sporløst.

August har ingenting med den berømte og beryktede dramatikeren August Strindberg å gjøre, bortsett fra navnet. Han har hatt en tøff periode i livet og har tatt et oppgjør med tilværelsen. Han besluttet å legge travle Stockholm bak seg for å følge drømmen. Drømmen er å åpne «Strindbergs second hand». Endelig skal han få drive med noe han elsker å gjøre – kjøpe og selge brukte ting – og det på et sted som han har lengtet etter å dra tilbake til, nemlig Västkust-idyllen Kungshamn. Der har han funnet et perfekt lokale, nemlig det gamle, nedlagte begravelsesbyrået.

Midt i stormen
Den dagen han ankommer med flyttelasset, stormer uværet inn over kysten. Dagen etter rystes hele samfunnet av en forsvinning. Agnes Eriksson, skolens mest avholdte lærer, er sporløst forsvunnet. Noen hevder å ha sett henne nede på brygga midt i uværet. Kan hun ha blitt dratt til havs i stormen?

Hvor er Agnes?
Politiet, med den empatiske og engasjerte etterforskeren Maria Martinsson i spissen, leter etter Agnes dag og natt. Håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen?

Herlige Bohuslän og Fjällbacka
Mange norske lesere har et forhold til Bohuslän, ikke bare som feriested, men også som åsted for en rekke brutale (fiktive) mord, blant annet i Camilla Läckbergs bøker. Noe av den samme følelsen finner du igjen i Stormvakt. Ohlsson byr på troverdige og sympatiske hovedpersoner og en urovekkende forsvinning på et idyllisk, lite sted der det ellers aldri pleier å skje noe. Men en malstrøm av sterke følelser kverner rundt like under overflaten.
Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 474
ISBN: 9788252592375
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 14 cm
Nr: 8186944
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

CHRISTINA OHLSSON (f. 1979) tar svensk krim til nye høyder. Ohlsson har bakgrunn som analytiker i Säpo og har blant annet arbeidet med terrortrusler i Europa for OSSE. Siden 2012 har hun vært forfatter på heltid. Bøkene hennes er utgitt i mer enn 34 land og er solgt i 4,3 millioner eksemplarer. Stormvakt er den første boka i den nye serien som er lagt til Sveriges vestkyst.

«Kristina Ohlsson har klart å gjøre det mange har forsøkt før henne: ta svensk krim til nye og uventede høyder.»

«Den nye dronninga av skandinavisk krim.»

«Det er briljant fortalt, i en lett, nærmest feel good-aktig tone til tross for alle vanskelige relasjoner og gamle historier.»

Dagens Nyheter

«På mange måter kjenner man igjen Ohlssons stil i Stormvakt; hun er dyktig til å bygge opp spenning, skape stemning og skildre personer og miljøer troverdig. Men dette er også nytt og oppfriskende …»

«Kristina Ohlsson skriver både hyggelig og spennende … I Stormvakt forteller hun innsiktsfullt om vold i nære relasjoner, om forbudt kjærlighet og utroskap, om uhyggelige hendelser i fortiden.»