Meny
 
Våroffer - Anders De la Motte

Våroffer

; Bodil Engen (Oversetter)

Serie: Årstidskvartett 4

«Våroffer er den fjerde og avsluttende del av 'Årstidskvartetten', der et ektepar flytter inn i et gammelt slott og kommer over en gammel drapsgåte, en familietragedie og mulige ritualmord.»

, Dagbladet Terningkast 5
På valborgsnatten er grensen mellom liv og død på det smaleste. Ting er i bevegelse, naturen hungrer, og uhyggelige ting skjer i skogene . Les mer
Vår pris
149,-
Spar
250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Det unge vårofferet 

Våren 2019 flytter legen Thea Lind og mannen hennes David tilbake til hans barndomstrakter i Tornaby. David er kjendiskokk, men ryktet hans fikk en stygg ripe i lakken etter en restaurantfadese i Stockholm. Hans mor er en mektig drivkraft i lokalsamfunnet, og hun har bidratt til at de kan starte restaurant i det gamle slottet. Det vil utgjøre en praktfull ramme for en restaurant av ypperste klasse.

Funnet i slottsskogen
Thea er ansatt som distriktslege. Det er en ganske overkommelig stilling, så hun får en del fritid. Det passer godt, for Thea sliter etter å ha mistet flere kolleger i tjeneste for Leger uten grenser i Syria. I et eldgammelt eiketre på eiendommen finner Thea en metallboks med et polaroidfoto av en ung jente sammen med fire barn i uhyggelige dyremasker. Thea blir nysgjerrig på det urovekkende motivet, og begynner å spørre litt rundt. Det viser seg raskt at langt fra alle er villige til å snakke om jenta på bildet, Elita Swartling – vårofferet.

Besettelsen
Hva var det egentlig som skjedde den natten da grensen mellom liv og død er på det smaleste? Det er som sikkert, er at 16 år gamle Elita Swartling ble myrdet i skogen. Stebroren tilsto, og like etterpå forsvant resten av den merkelige familien Swartling sporløst. Var drapet på Elita et ritualmord? Og var det virkelig stebroren som drepte henne? Og hva skjedde egentlig med familien Swartling? Det 35 år gamle drapet tærer på lokalsamfunnet. For Thea blir det en farlig besettelse …

Svensk krim av ypperste klasse
Forfattere som Henning Mankell og Camilla Läckberg har bidratt til at vi elsker svensk krim i Norge. Anders de la Motte viderefører det beste fra den svenske krimtradisjonen, men som den fullblods forfatteren han er, tilfører han også noe eget. Hans fremstilling av det skånske landskapet og av folket virker alltid både sannferdig og ofte nesten poetisk – men også sterkt urovekkende. Det er nesten så man hører suset av bladmannen som farer gjennom skogen mens man leser. Heldigvis blir det stadig lysere kvelder fram mot natt til 1. mai …

God bok!

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 518
ISBN: 9788252590975
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Våroffer
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8159114
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Anders De la Motte (f. 1971) er en av Sveriges beste og mest populære krimforfattere. Bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden. Han vokste opp på den skånske landsbygda. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. I 2010 fikk han Svenska Deckar- akademiens pris for årets beste debut, og for UltiMatum vant han i 2015 Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman.

«Våroffer er den fjerde og avsluttende del av 'Årstidskvartetten', der et ektepar flytter inn i et gammelt slott og kommer over en gammel drapsgåte, en familietragedie og mulige ritualmord.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Kvalitetskrim på sitt beste!»

, LO Media