Meny
 

Vinterild

; Bodil Engen (Oversetter)

Serie: Årstidskvartett 3

«Anders de la Motte skriver jo bedre enn noen gang. »

Dagens Nyheter
Lucianatten 1987 brenner en dansepaviljong i Skåne ned til grunnen. En ung kvinne dør i flammene. Etterforskningen setter venner opp mot hverandre, tillit brytes og familier splittes. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
230,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 230,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Laura arver en campingplass av en tante hun ikke har hatt kontakt med på mange år. Som tenåring bodde hun der i feriene, med tanten og vennene som trygge ankere i livet sitt. Hun husker hver eneste ferie som en ren idyll, med bading i innsjøen og lek med gode venner. Helt til brannen forandret alt.

Brannen
Det vesle stedet er fortsatt preget av tragedien. Lauras bestevenninne Iben døde i flammene, og selv ble Laura merket for livet. Idet Laura vender tilbake, virvles undertrykte følelser opp, og når en rekke nye branner oppstår, blir stemningen stadig mer hatsk. Etter som brannene kommer nærmere hyttegrenda, oppdager Laura at også tante Hedda hadde hemmeligheter. Før hun døde, virket det som om hun hadde funnet noe. Noe som kaster et forferdelig lys, ikke bare over den gamle tragedien, men over Lauras egne minner om den natta.

Småbyens skjulte forbindelser
Laura forstår raskt at det er stor interesse for campingplassen i bygda. Alle regner med at hun vil selge, men til hvem? Faren til den avdøde venninnen Iben tilbyr henne en pen sum for campingplassen – kommunen ønsker også å kjøpe, men de kan ikke tilby like mye. Laura ønsker å være sikker på at hun selger til rette vedkommende. Mens hun prøver å finne ut mer, vikler hun seg stadig lenger inn i en etterforskning som viser seg å henge direkte sammen med brannen.

Ubrytelige blodsbånd
Vinterild er en grøssende spenningsroman om ubrytelige blodsbånd, svik og om arr som aldri blekner. Med Vinterild vender Anders de la Motte nok en gang tilbake til den skånske landsbygda og til et persongalleri som de fleste vil kjenne igjen hvis man har vokst opp på et lite sted.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 473
ISBN: 9788252589863
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Vintereld
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8142653
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 

Anders de la Motte (f. 1971) er en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere. Han vokste opp på den skånske landsbygda, og har bakgrunn som politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. I 2010 fikk han Svenska Deckarakademiens pris for årets beste debut, han har også vunnet prisen for beste svenske kriminalroman. Vinterild er den tredje enkeltstående romanen i en planlagt serie på fire. Anders de la Mottes bøker er oversatt til 30 språk.