Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Å lære å skrive

tekstkompetanse i norskfagets skriveopplæring

Denne grunnboka tar for seg alle sentrale aspekter ved skriveprosessen og gir læreren klok veiledning for skriveundervisninga. Den nye utgaven er oppdatert i tråd med Fagfornyelsen.

«Å lære å skrive» forklarer hva skrivekompetanse er, hva som er skrivingas ulike formål og viktige trekk ved skriveprosessen. Les mer

519,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne grunnboka tar for seg alle sentrale aspekter ved skriveprosessen og gir læreren klok veiledning for skriveundervisninga. Den nye utgaven er oppdatert i tråd med Fagfornyelsen.

«Å lære å skrive» forklarer hva skrivekompetanse er, hva som er skrivingas ulike formål og viktige trekk ved skriveprosessen. Denne kunnskapen er grunnlaget for det fagspråket læreren anvender og for hvordan skriveundervisninga legges opp. Forfatterne legger særlig vekt på hvilke ulike funksjoner skriveoppgaver bør ha, og hvordan veiledning og vurdering av skriveprosesser og tekster kan gjøres.

Skriveferdighet innebærer både kunnskap om språk, tekst og kommunikasjon og evnen til å anvende denne kunnskapen til å skrive gode tekster. Leseren får innsikt i ulike format for skriving som sjangrer og skrivehandlinger, digitale medier og multimodale tekster. Forfatterne tar for seg struktur og sammenheng i tekster og viser hvordan man kan bruke språket både godt og korrekt.

Elever med norsk som andrespråk har noen særlige utfordringer når de skal tilegne seg skrivekompetanse. Hvordan disse utfordringene kan løses, er også tema i boka.

Boka er rik på skriveoppgaver og elevteksteksempler, analyser- og vurderinger.

2. utgave av boka er oppdatert i tråd med læreplanen LK20.

«... god inspirasjon og nye ideer til å jobbe med skriving i norskfaget»May Olaug Horverak, NORSKLÆREREN

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
248
ISBN
9788215052748
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
23 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å lære å skrive:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kampen

Geir Egil Eiksund
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv