Blå blomster, bitre blader

kunst og kreativitet i Reggio Emilia

Denne boken utforsker kunst og kreativitet i barns læringsprosesser, og atelierets og atelieristens rolle i barnehagene i Reggio Emilia. Atelieret er et innholdsrikt verksted, med materialer, redskaper, tverrfaglige undersøkelser og uttrykk. Les mer

539,-
Paperback
Utsolgt
Denne boken utforsker kunst og kreativitet i barns læringsprosesser, og atelierets og atelieristens rolle i barnehagene i Reggio Emilia. Atelieret er et innholdsrikt verksted, med materialer, redskaper, tverrfaglige undersøkelser og uttrykk. Boken bygger på de unike erfaringene til forfatteren Vea Vecchi, som i 1970 ble ansatt som av de første atelieristene i Reggio Emilia.
Vea Vecchi trekker leseren med seg gjennom vakre eksempler når hun beskriver atelierets historie og atelieristens rolle. Viktige temaer er: læringsprosesser og kunnskapsbygging teorien om barns hundre språk, de poetiske språkenes rolle organisering, arbeidsmåter og verktøy, pedagogisk dokumentasjon det fysiske miljøets rolle forholdet mellom atelieret, atelieristen, barnehagen og barnehagelærerne
Boken er viktig for dem som studerer, utøver, setter rammer for og forsker innenfor pedagogikk, og for alle som interesserer seg for kunst og læring.
Vea Vecchi har arbeidet som atelierist ved Diana barnehage i Reggio Emilia i ca. 30 år. Hun har dokumentert en rekke prosjekter med fokus på barns mange språk, og er nå ansvarlig for forlagsvirksomhet, utstillinger og atelierer for Reggio Children.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
273
ISBN
9788245012224
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Fiori azzurri di radicchio : l'atelier nell'esperienza educativa di Reggio Emilia
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blå blomster, bitre blader:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv