Min side Kundeservice Bli medlem

Blanke ark

råd og tips for foreldre med barn i skolen : praktisk leksehjelp, læringsstrategier og elevers rettigheter

I løpet av seks uker forsto Tommy det norsk skole ikke hadde klart å lære ham på åtte år. Blanke ark, boka med opplegget fra serien, gir råd om praktisk leksehjelp, læringsstrategier og elevers rettigheter. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

For halvannet år siden fikk Håvard Tjora, lærer på Tåsen skole, en telefon. Den var fra produksjonsselskapet Monster. De var ute etter en allmennlærer som ville påta seg å løfte åtte niendeklassinger, som hadde falt av allerede i barneskolen, som slet med grunnleggende ferdigheter og nå hang flere år etter de andre, opp på nivå med resten av klassen. Håvard Tjora tok jobben, og sto med glans. Her er boka som presenterer det pedagogiske opplegget som ble fulgt.

Innhanking av umotiverte elever
Det dreier seg ikke om barn med spesielle lærevansker, men barn som på et eller annet tidspunkt har de ikke fått den tilpassede undervisningen de trengte, og så har sakket akterut. Den internasjonale elevmålingen PISA viste i 2006 at 22 prosent av norske 15-åringer ligger på eller under det laveste lesenivået. Det betyr at de sannsynligvis vil få problemer i videre utdanning og når de går ut i jobb, dersom de ikke blir flinkere til å lese. Resultatene viser også at norske 15-åringers leseferdigheter ligger under gjennomsnittet i OECD-landene. Selv om norske elever er blitt bedre i matte og naturfag de siste årene, havner de et godt stykke under det internasjonale gjennomsnittet også her.

Forskningsbasert læring
Blanke arks pedagogiske team er ledet av professor Kjell Skogen fra Universitetet i Oslo, Mette Bunting fra Høgskolen i Telemark og Lene Heibø Knudsen fra Pedagogisk Senter i Skien. Sammen med lærer Håvard Tjora har de brukt anerkjente pedagogiske metoder kombinert med nye tanker, og resultatene er oppsiktsvekkende. Ved å fokusere på hvordan hver elev lærer best, har teamet nådd fram til den enkelte elev.

Undervisningen i Blanke ark tar utgangspunkt i:

  • Kartlegging av hvordan den enkelte elev lærer best. Denne kunnskapen hjelper både lærere og elever i den videre læringen. Elevenes sterke sider brukes som innfallsvinkler til læring.
  • Det legges vekt på hvordan elevene lærer, ikke bare hva.
  • Elevene lærer seg å lære, og de får positive opplevelser knyttet til mestring.
  • Alle elevene jobber mot kompetansemål fra læreplanverket. Kompetansemålene er brutt ned til konkrete, relevant, kommuniserbare og kjente delmål for elevene. Dette gjør det enklere å holde oversikten for både elev og lærer.
  • Fokus på lesing - både mengde, riktig nivå og lesestrategier. 
  • Utstrakt bruk av hjelpemidler som konkretiseringsmateriell, ulike spill og varierte oppgaver som er tilpasset hvordan elevene lærer best.

Foreldrene og skolen
Boka handler om hva foreldre kan gjøre for å motivere og hjelpe barnet sitt på skolen. Boka består av tre deler. Del én handler om foreldrenes rettigheter og hvilke formelle organer de kan forholde seg til for å få innflytelse på sine barns skolegang. Del to omhandler ulike typer intelligens og læringsstiler. Del tre inneholder råd og praktiske tips om hvordan foreldrene kan bidra aktivt i leksehjelp og skolearbeidet hjemme. Her er det mange gode råd og konkret hjelp for alle med barn i skolen!

Detaljer

Forlag
Høyskoleforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
172
ISBN
9788276348378
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Blanke ark
Format
24 x 17 cm
Nr
9015051

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blanke ark:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
 
Byens spor
3 for 2

Byens spor

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
99,- 449,-
 
Gudmoren
3 for 2

Gudmoren

Ingar Johnsrud
Innbundet 
99,- 379,-
 
Atlas
3 for 2

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv