Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Den andre leseopplæringa

utvikling av lesekompetanse hos barn og unge

Den andre leseopplæringa er viktig for at barn og unge skal få fullt utbytte av sitt liv i tekstenes verden. Denne andre reviderte utgaven av boka er oppdatert på læreplan, kartleggingsprøver og PISA-resultater. Les mer

539,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Den andre leseopplæringa er viktig for at barn og unge skal få fullt utbytte av sitt liv i tekstenes verden. Denne andre reviderte utgaven av boka er oppdatert på læreplan, kartleggingsprøver og PISA-resultater.
Formålet med denne boka er å formidle nyere fagstoff om barns lesing i ulike sjangre og medier, både teoretisk og anvendt. Også andreutgaven består av to deler, en del med fokus på teoretiske begreper, og en del med fokus på praksis med tekster, kompetanse og formidling. Kapitlene belyser teoretiske, tekstlige og pedagogiske perspektiver på barns resepsjon og utvikling av språk- og tekstkompetanse. Boka består av alle kapitlene fra første utgave, og samtlige har blitt revidert.

Når nå grunnskolelærerutdanningen er delt inn i to ulike løp, har denne antologien fått ny aktualitet. Ikke bare er målgruppen 5.-10. trinn blitt enda tydeligere, men vi vet også at betydningen av den andre leseopplæringa, der lesekompetansebegrepet kommer inn i full bredde, bare har blitt større. Lesing, enten i bok eller på skjerm, er en forutsetning for å kunne tilegne seg annen kunnskap og andre ferdigheter.

De fem forfatterne er landets mest sentrale forskere på området. Bokas redaktører, Elise Seip Tønnessen og Agnes-Margrethe Bjorvand, er henholdsvis professor og universitetslektor ved Universitetet i Agder. Anne Løvland er førsteamanuensis samme sted. Eva Maagerø er førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold, mens Astrid Roe er forsker ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
221
ISBN
9788215020488
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den andre leseopplæringa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lik meg

Anne Wisløff
Innbundet 
272,- 299,-
 

Slam

Nick Hornby
Paperback 
103,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv