Min side Kundeservice Bli medlem

Fortellinger om flukt

Ti unge stemmer forteller sin historie om flukten til Norge. Felles for historiene er at de alle har reist vekk fra det kjente i håp om å komme til trygghet. Noen til fots, noen alene og noen med familien sin. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ti unge stemmer forteller sin historie om flukten til Norge. Felles for historiene er at de alle har reist vekk fra det kjente i håp om å komme til trygghet. Noen til fots, noen alene og noen med familien sin. Hvordan er det å være en ungdom som bærer med seg en traumatisk flukt? Flukt handler ikke bare om fra og til. Flukt er en fysisk, ytre prosess og en indre, mental og emosjonell tilstand. Alle har de opplevd vonde og opprivende historier, og at deres menneskerettigheter er blitt krenket på veien. Likevel er dette ti helt forskjellige historier.

Fortellinger om flukt løfter fram forskjellige sider ved det å flykte, og sammen gir historiene innblikk i temaer som ensomhet, identitet, utenforskap og håp. Målet med boken er å gi unge mennesker bak statistikken og nyhetsoverskriftene et ansikt. De ti historiene er fortalt av skoleelever til lærere, og så gjenfortalt i bokform av disse lærerne. Alle fortellingene er nydelig illustrert av Stian Hole.

Som leser kan du ikke endre på noe av det som skjedd i disse ungdommenes liv, men innsikten fra fortellingene i denne boken kan kanskje gjøre oss i litt bedre stand til å bringe forståelse, empati og åpenhet i møtet med flyktninger. Fortellingene er et godt utgangspunkt for lærere til klasseromsdialog, men de kan og bør også leses utenfor klasserommet, ettersom de åpner for en forståelse av det flerkulturelle samfunnet vi lever i. Dette er en bok skrevet for ungdommer, lærere og alle andre som vil bli litt bedre til å forstå medmennesker som har vært på flukt.

Forfatterne av boken er Shilan Ahmadian, PhD-kandidat ved Universitetet i Oslo og lektor i norsk og engelsk, Ingeborg Aspfors-Sveen, lektor i samfunnsfag, engelsk og historie og Camilla Bruu Næsmo, lektor i norsk, psykologi og samfunnsfag.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
96
ISBN
9788215047614
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fortellinger om flukt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv