Læreren

betraktninger om kjærlighetens gjerninger

«Det er balsam for sjelen å lese en så god og kunnskapsrik skribent. Måtte boken få et langt og godt liv og komme i mange opplag. Det fortjener den.»

Finn Stoveland, Skolefokus

Det er sagt at forskjellen mellom en god og dårlig skole er læreren. En klok og tankevekkende bok om et yrke det står stor respekt av. Aktuell for alle som arbeider i skolen, foreldre og skolepolitikere. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er sagt at forskjellen mellom en god og dårlig skole er læreren. En klok og tankevekkende bok om et yrke det står stor respekt av. Aktuell for alle som arbeider i skolen, foreldre og skolepolitikere.

Jeg har villet skrive ei bok om det som er margen i lærergjerningen, uansett alderstrinn og skoleslag. Om lærelyst og erkjennelsesglede. Jeg har brukt egne og andres erfaringer, skjønnlitteratur, filosofi, pedagogikk og historie - eltet det sammen med dette for øyet: å si noe om forutsetningene for læring og gledene ved lærergjerningen... Det er blitt sagt at forskjellen mellom en god og en dårlig skole er læreren. Undersøkelser bekrefter det. Samtidig er lærerens betydning som modell for sine elever viktigere enn noen gang. Med tallrike eksempler fra unge år som elev ved en grendeskole på Hitra, egen erfaring som lærer på ulike nivåer i forskjellige skoleslag og med omfattende kunnskap fra allsidig lesning - har Inge Eidsvåg skrevet en klok og tankevekkende bok om et yrke det står stor respekt av. Den burde angå mange flere enn dem som arbeider i skolen - ikke minst foreldre og skolepolitikere.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788202204341
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Originaltittel
Læreren
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er balsam for sjelen å lese en så god og kunnskapsrik skribent. Måtte boken få et langt og godt liv og komme i mange opplag. Det fortjener den.»

Finn Stoveland, Skolefokus

«Dette vil jeg kalle visdomslitteratur! Inge Eidsvåg skriver spenstig, elegant og vakkert.»

Brian McNeill, Vårt Land

«Eidsvågs bok er et opplagt valg hvis du vil øke din forståelse av og innsikt i oppdragergjerningen i dagens samfunn. Den er velskrevet, underholdende og utfordrende. Det er en bok til å bli klokere av.»

Lars Monsen, Gudbrandsdølen Dagningen

«En skribent som Inge Eidsvåg er sjelden vare i våre dager. Læreren er rett og slett oppløftende lesning.»

Tone Solberg, Dagens Næringsliv

«Han har skrevet betraktninger som suger leseren inn i handlingene gjennom skildringer som skaper identifikasjon og medopplevelse. Det er derfor det kjennes nærliggende å omtale boka som en pedagogisk andaktsbok.»

Alfred Oftedal Telhaug, Norsk Skole-/Førskoleblad

«Eidsvåg bok er utvilsomt noe av det beste som er skrevet om lærergjerningen, selv om den også skaper motforestillinger. Det bør en god bok gjøre.»

Jan M. Claussen, Bokvennen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Læreren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Vi

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Jaget

Eystein Hanssen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv