Min side Kundeservice Bli medlem

Læring og kulturelle redskaper

om læreprosesser og den kollektive hukommelsen

Mennesket er et nysgjerrig og lærenemt vesen med en fantastisk evne til å utvikle kunnskaper. Men hvordan lærer vi? Tradisjonelt sett har det kun vært to perspektiver på læring. Det ene ser mennesket som et tomt kar som fylles med kunnskap utenifra. Les mer

559,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Mennesket er et nysgjerrig og lærenemt vesen med en fantastisk evne til å utvikle kunnskaper. Men hvordan lærer vi? Tradisjonelt sett har det kun vært to perspektiver på læring. Det ene ser mennesket som et tomt kar som fylles med kunnskap utenifra. Det andre ser menneskets læring som noe som bestemmes av indre, medfødte forutsetninger.

I denne boka gir Roger Säljö oss et tredje, sosiokulturelt, perspektiv på læring. Han tegner et spennende bilde av det lærende mennesket som i dynamisk samspill med omgivelsene utvikler kunnskaper. Vår evne til å bygge og bevare viten har vi fordi vi utvikler redskaper som bærer kunnskapene og erfaringene videre. Slike verktøy er ikke bare tekniske oppfinnelser som forandrer verden rent fysisk, men like mye symbolske og kognitive redskaper som språk, bilder, skrift og lover. Utviklingen av kulturelle redskaper gjør at vår måte å arbeide, kommunisere og leve på endres. Som en følge av dette igjen endres vår måte å lære og tolke verden.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
259
ISBN
9788202258054
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Lärande och kulturella redskap : om läroprocesser och det kollektiva minnet
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Læring og kulturelle redskaper:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kjære

Linnéa Myhre
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv