Min side Kundeservice Bli medlem

Nynorsk på nytt

Nynorsk på nytt er ei bok om nynorskdidaktikk for lærarstudentar og lærarar i grunnskule og vidaregåande skule. I boka presenterer forfattarane forsking og forsøk innanfor opplæringa for elevar med nynorsk som sidemål, og drøftar ulike tiltak som kan vere med på å skape eit språkvennleg miljø i klasserommet og samfunnet. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Nynorsk på nytt er ei bok om nynorskdidaktikk for lærarstudentar og lærarar i grunnskule og vidaregåande skule. I boka presenterer forfattarane forsking og forsøk innanfor opplæringa for elevar med nynorsk som sidemål, og drøftar ulike tiltak som kan vere med på å skape eit språkvennleg miljø i klasserommet og samfunnet.
Dei tek også for seg korleis læraren kan legge opp undervisninga slik at det blir meir moro og mindre mas i nynorskundervisninga. Her får læraren tips og råd om korleis ein kan skape motivasjon for emnet, både gjennom gode diskusjonar med elevar og foreldre og gjennom leikorienterte aktivitetar som kan gje stort læringsutbytte. Ideane er retta mot arbeid med nynorsk som sidemål, men kan brukast i all slags språklæring.
I denne andre utgåva av boka er mykje av det lesarane har sett pris på i første utgåva, framleis med. I tillegg er det eit eige kapittel om nynorsk grammatikk og språkføring, til hjelp for studentar og lærarar som vil bli betre til både å skrive nynorsk sjølve og til å rettleie elevane sine i skrivinga. Vidare er nyare forsking, forsøk og tiltak sett i lys av fagfornyinga, slik at heile boka er oppdatert i tråd med Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020 (LK20).
Norunn Askeland er professor i norsk ved Universitetet i Søraust-Noreg, Ingrid Ertzeid er universitetslektor ved Universitetet i Agder, og Cecilie Falck-Ytter arbeider som lektor ved Solvang skole i Asker.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
211
ISBN
9788245034257
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
20 x 14 cm
Serie
LNUs skriftserie

Medlemmers vurdering

H
HS – 16.12.2009

– Dette er en idébok for lærere og studenter. Den første delen av boka er en faktadel som omhandler forskning, tiltak og ulike forsøk i sidemålsopplæringen. Den er et godt oppslagsverk for det som angår nynorsk både i fortid, samtid og fremtid. Den andre delen inneholder ideer med forslag til muntlige og skriftlige aktiviteter i klasserommet, med særlig vekt på barnehage og grunnskole. Eksempelvis tipser boka om å lese faglige tekster på nynorsk fremfor å lese dem på bokmål. Det er imidlertid skriveferdigheten elevene blir målt på. For å kunne skrive godt nynorsk, må elevene lese og lytte til nynorsk, og de må lese den type tekster de selv skal kunne skrive. Det er lett å la seg inspirere av boka som ønsker å motivere for å lære, og lære bort, nynorsk. Mange av tipsene er overførbare og gjenbrukbare på tvers av trinn, men boka kunne med fordel hatt flere tips og ideer til arbeidet med nynorsk i videregående skole. Likevel vil boka kunne være et nyttig verktøy i læreres planlegging av nynorskopplæringen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nynorsk på nytt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv