Min side Kundeservice Bli medlem

Tospråklig oppvekst og læring

Det er et økende antall barn i Norge som vokser opp med minst to språk. De som har ansvaret for denne barnegruppens læring og utvikling står overfor viktige pedagogiske utfordringer og trenger en solid kompetanseutvikling for å kunne følge opp barna på en god måte. Les mer

519,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er et økende antall barn i Norge som vokser opp med minst to språk. De som har ansvaret for denne barnegruppens læring og utvikling står overfor viktige pedagogiske utfordringer og trenger en solid kompetanseutvikling for å kunne følge opp barna på en god måte.

I denne boka presenteres fenomenet tospråklighet i sin bredde. Forfatteren ser også på ulike aspekter ved tospråklig oppvekst hos barn fra ulike minoritetsgrupper. Han belyser vilkårene for god språktilegnelse og ordforrådsmessig og begrepsmessig utvikling og argumenterer for at disse barnas utfordringer må møtes med både gode pedagogiske metoder og etisk forsvarlige holdninger.

Tospråklig oppvekst og læring inneholder en rekke praktiske forslag til arbeidsmåter og pedagogisk-metodiske ideer. Den passer for alle som har med tospråklige barn å gjøre, som foreldre, barnehageansatte, studenter, lærere, spesialpedagoger og ansatte i PPT.

Medlemsvurdering:
Svært interessant og relevant bok! Boka gir en bred og grundig presentasjon av tospråklighet, og omhandler bl.a. ulike kategorier av tospråklighet, tospråklighet hos barn med urfolksbakgrunn og hos barn med annen minoritetsbakgrunn, ulike varianter av tospråklighet, samt språkutvikling og tospråklighet. Boka omhandler også vitenskapelig tilnærming til tospråklighet og forskning om tospråklighet. Dette er en "må ha"-bok i grunnskolelærerutdanningene.

Marit B. Henrikesn

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
234
ISBN
9788202482466
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

M
Marit B. Henrikesn – 06.05.2016

– Svært interessant og relevant bok! Boka gir en bred og grundig presentasjon av tospråklighet, og omhandler bl.a. ulike kategorier av tospråklighet, tospråklighet hos barn med urfolksbakgrunn og hos barn med annen minoritetsbakgrunn, ulike varianter av tospråklighet, samt språkutvikling og tospråklighet. Boka omhandler også vitenskapelig tilnærming til tospråklighet og forskning om tospråklighet. Dette er en "må ha"-bok i grunnskolelærerutdanningene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tospråklig oppvekst og læring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

R-boka

Linda Steinsland
Paperback 
279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv