Pedagogiske grunntanker

i et dannelsesperspektiv

I våre dagers tenkning om skole og oppvekst er dannelse og utdannelse, kunnskap og kompetanse sentrale begreper. Bokas hovedtema er dannelse. Den er bygd opp rundt seks perspektiver på dannelse fra antikken til Kunnskapsløftet. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I våre dagers tenkning om skole og oppvekst er dannelse og utdannelse, kunnskap og kompetanse sentrale begreper. Bokas hovedtema er dannelse. Den er bygd opp rundt seks perspektiver på dannelse fra antikken til Kunnskapsløftet. Både pedagogisk idéhistorie og norsk skolehistorie er inkludert i framstillingen.

Det første kapitlet handler om målet for oppdragelse og dannelse. Kapittel 2 handler om hvor dannelsen kommer fra. Kapittel 3 ser på utviklingen av skoler som utdannelsesinstitusjoner, med særlig vekt på utviklingen i Norge. Kapittel 4 diskuterer skolefagene som dannelsesmidler.Kapittel 5 gjør rede for arbeidsmåter og metoder som midler i dannelsesprosessen.
Det siste kapitlet handler om utviklingen og innholdet i læringsbegrepet.

Boka er en revidert og ajourført 3. utgave av Pedagogiske grunnproblemer i historisk lys. Det er særlig gitt større plass til dannelse, og utgaven har derfor endret tittel til Pedagogiske grunntanker i et dannelsesperspektiv.

Boka er aktuell for personer i utdanning og yrker der opplæring, dannelse og omsorg står sentralt. Særlig aktuell er den for lærerutdanning for barnehage, grunnskole og videregående opplæring.

Erling Solerød er førstelektor og har undervist i pedagogikk i lærerutdanningene ved Høgskolen i Østfold.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
250
ISBN
9788215020532
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Pedagogiske grunntanker
Format
15 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pedagogiske grunntanker:

Vea

Ingeborg Sørheim
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Yrke

Ingvild Skjetne
Paperback 
689,-
 

Pilot

Ola Engelien
Paperback 
719,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv