Min side Kundeservice Bli medlem

Psykososialt læringsmiljø

I denne boken legges det vekt på det psykososiale miljøet, som er et svært aktuelt begrep i skolepolitikken. Kapitlene kretser rundt opplæringslovens kapittel 9A, som sier at skolen aktivt og systematisk skal jobbe for å fremme et godt psykososialt skolemiljø, der den enkelte elev kan oppleve trygghet og sosial tilhørighet. Fem ulike perspektiver ved psykososialt miljø drøftes gjennom følgende spørsmål:

Les mer

339,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne boken legges det vekt på det psykososiale miljøet, som er et svært aktuelt begrep i skolepolitikken. Kapitlene kretser rundt opplæringslovens kapittel 9A, som sier at skolen aktivt og systematisk skal jobbe for å fremme et godt psykososialt skolemiljø, der den enkelte elev kan oppleve trygghet og sosial tilhørighet. Fem ulike perspektiver ved psykososialt miljø drøftes gjennom følgende spørsmål:  • Hva er psykososialt miljø og hvordan blir begrepet tatt i bruk i ulike styringsdokumenter?

  • Hvordan opplever elever seg selv i relasjon til jevnaldrende og hvordan kan lærere bistå elevene i deres psykososiale utvikling?

  • Hva kan vi lære av fortellinger fra minoritetsspråklige elever, der fortellingene er analysert ut fra teorier om inkludering og marginalisering?

  • Hva er betydningen av lærerstøtte når elever har vært utsatt for mobbing?

  • Hvordan kan læreren tilrettelegge for et godt psykososialt miljø?

Boken er aktuell for studenter innenfor pedagogiske og spesialpedagogiske studieretninger. Den er også aktuell for forskere med interesse for spørsmål knyttet til skolemiljø og for lærere og lærerutdannere som arbeider med å utvikle gode og inkluderende skolemiljøer.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
143
ISBN
9788202598136
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Psykososialt læringsmiljø
Format
21 x 15 cm
Serie
Inkluderende skolemiljø

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Psykososialt læringsmiljø:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv