Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Haikerens guide til salutogenese

helsefremmende arbeid i et salutogent perspektiv

«Hva er det som gir god helse?» Dette enkle spørsmålet stilte den medisinske sosiologen Aaron Antonovsky for omkring tretti år siden. Det ble et vendepunkt i helseforskningens historie.

Antonovsky utviklet en teoretisk modell som systematisk utforsket hva som fører til god helse, og teorien ble kjent under navnet salutogenese. Les mer

409,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Hva er det som gir god helse?» Dette enkle spørsmålet stilte den medisinske sosiologen Aaron Antonovsky for omkring tretti år siden. Det ble et vendepunkt i helseforskningens historie.

Antonovsky utviklet en teoretisk modell som systematisk utforsket hva som fører til god helse, og teorien ble kjent under navnet salutogenese. Et nøkkelbegrep i modellen er menneskers opplevelse av sammenheng i tilværelsen (OAS). Modellen kom til å danne et solid teoretisk rammeverk for helsefremmende arbeid og har fått stadig mer oppmerksomhet.

I denne boka forklarer Lindström og Eriksson på en lettfattelig måte hva salutogenese er. Deres utgangspunkt er at salutogenesen er en av de mest solide modellene og teoriene for arbeid som fremmer helse. De gjør en systematisk gjennomgang av begrepet «opplevelse av sammenheng» (OAS) og presenterer ferske forskningsfunn fra hele verden om sammenhengen mellom OAS og god helse. Deres håp er at disse forskningsfunnene i mye større grad skal bli tatt i bruk i alle deler av helsetjenesten.

Forfatterne har også utviklet en nettside (www.salutogenesis.hv.se) hvor forskere fra hele verden kan registrere seg og få tilgang til siste nytt innen den internasjonale salutogeneseforskningen.

"God og interessant innføring i salutogenese" - Anmeldelse i Tidsskrift for Den norske legeforening.

"Gode og enkle illustrasjoner bidrar til forståelse av begrepet. Generelt er kapitlene korte. Det gjør boken lett å lese, også på farten og når tiden er knapp". Anmeldelse i Sykepleien.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
106
ISBN
9788205480285
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The hitchhiker's guide to salutogenesis
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Haikerens guide til salutogenese:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv