Meny
Overvåket - Glenn Greenwald

Overvåket

Edward Snowden, NSA og overvåkningsstaten

; Eivind Lilleskjæret (Oversetter) ; Gunnar Nyquist (Oversetter)

«Systematisk fremstilling av hva Edward Snowden egentlig avslørte.(...)Greenwalds personlige kampskrift byr på den beste gjennomgangen av Snowden-avsløringene så langt.»

, VG Terningkast 5
Sommeren 2013 sjokkerte IT-teknikeren Edward Snowden en hel verden da han til avisen The Guardian lekket graderte opplysninger fra innsiden av det amerikanske etterretningssystemet. Dokumentene viste at USA over flere år hadde bedrevet omfattende overvåkning av egne og utenlandske borgere. Les mer
Vår pris
149,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 149,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Sommeren 2013 sjokkerte IT-teknikeren Edward Snowden en hel verden da han til avisen The Guardian lekket graderte opplysninger fra innsiden av det amerikanske etterretningssystemet. Dokumentene viste at USA over flere år hadde bedrevet omfattende overvåkning av egne og utenlandske borgere.

Glenn Greenwald var Snowdens kontaktperson i avisen, og mannen som stod mellom varsleren og verden. I Overvåket forteller han hele historien bak lekkasjen, og kommer med nye store avsløringer. Ved hjelp av Snowden og hans unike materiale avdekker han hvordan folk verden over bruker dataprogramvare uten å vite at de blottlegger seg selv, og uten å bevisst å ha gitt sitt samtykke til det. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA overvåker ifølge Greenwald millioner av amerikaneres telefontrafikk, og myndighetene har adgang til dataene til Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube og Apple.

I Norge forsøker e-tjenesten å berolige oss med at opplysninger om norske statsborgere bare blir delt med utenlandsk etterretning dersom det er i «Norges interesse». Greenwald kjøper ikke denne forklaringen, og mener vi alle må bli mer kritiske til amerikanske og egne myndigheters overvåkning av privatpersoner på nettet.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sten Inge Jørgensen, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202440398
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: No place to hide : Edward Snowden, the NSA and the U.S. surveillance state
Format: EPUB
Filstr: 7.3 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Systematisk fremstilling av hva Edward Snowden egentlig avslørte.(...)Greenwalds personlige kampskrift byr på den beste gjennomgangen av Snowden-avsløringene så langt.»

, VG Terningkast 5

«Når siste side av denne sanne thrilleren er lest, vet du at den ikke ferdig - og at utfallet trolig vil påvirke deg.»

Drammens Tidende

«Den spektakulære historien om Edward Snowdons uredde avsløring av omfattende amerikansk og britisk etterretning, ryster oss.»

, Aftenposten

«Glenn Greenwalds bok om Snowden-avsløringene er ikke for de lettskremte. Erna og Jens bør pugge den.(...)Nå bør de lese Greenwalds Snowden-bok, for å forstå hvorfor det er så viktig.»

, Bergens Tidende

«Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald gir en god introduksjon til hva Snowden-saken handler om.»

, Dagens Næringsliv