Min side Kundeservice Bli medlem

Hellig sted

pilegrimsmål, helligstedsopplevelse, trosmøte

'Sted skaper folk, og folk skaper sted.'

Vi påvirker våre fysiske omgivelser, og vi preges i sin tur av dem. Bevisstheten om dette har de senere årene økt betydelig; enkelte steder er bærere av spesielle åndelige eller religiøse kvaliteter - det som kalles hellige steder. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

'Sted skaper folk, og folk skaper sted.'

Vi påvirker våre fysiske omgivelser, og vi preges i sin tur av dem. Bevisstheten om dette har de senere årene økt betydelig; enkelte steder er bærere av spesielle åndelige eller religiøse kvaliteter - det som kalles hellige steder.

Forfatteren tar oss med til en rekke helligsteder, til et mangfold av ulike budskap slike steder kan være bærere av. Alle med spesi.ell betydning for forfatteren; i det nære - som Utstein kloster, «barndommens helligsted» - og i det fjerne: det keltiske Irland, et kvinnelig genialitetens veksthus i Disibodenberg, naturglede i Asissi, trosmøter i Syria, «ørkenens lys» m.fl. - og selvsagt Jerusalem.

Bokas innledende del gir en forståelse av hellige steder, både historisk og tverrfaglig. Vi leser om det mangfold av helligsteds. oppfatninger som finnes samt hvilken betydning de har hatt for mennesker i ulike tradisjoner og tidsepoker. Konflikter rundt uli.ke gruppers tilgang til hellige steder belyses. Historien har også eksempler på god felles forvaltning på tvers av religionsgrenser. Boka er slik et relevant innspill i dagens religionsdialog.

Hellig sted er en dokumentarisk medrivende bok - illustrert med forfatterens foto. Her skapes impulser til å se på jordens hellige steder på nytt, kanskje oppsøke dem som pilegrim selv.

Detaljer

Forlag
Efrem forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
272
ISBN
9788292922552
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Hellig sted
Format
21 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hellig sted:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Selja

Torkjell Djupedal
Paperback 
173,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv