Min side Kundeservice Bli medlem

Veien ut

«...en litterær berikelse» «Denne boken beveget meg som leser»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

I Tor Edvin Dahls roman Veien ut fortelles historien om Johannes Mørk som vokser opp i en religiøs idyll. Men seks år gammel bryter en uforklarlig virkelighet inn i den pinsevennverdenen han tilhører. Et forferdelig dødsfall ryster alle - foreldrene hans og Nasaret, som er navnet på menigheten han tilhører. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I Tor Edvin Dahls roman Veien ut fortelles historien om Johannes Mørk som vokser opp i en religiøs idyll. Men seks år gammel bryter en uforklarlig virkelighet inn i den pinsevennverdenen han tilhører. Et forferdelig dødsfall ryster alle - foreldrene hans og Nasaret, som er navnet på menigheten han tilhører.

Romanen følger Johannes opp gjennom barndom og ungdom, i en stadig kamp for å forstå og finne seg til rette i to verdener. På den ene siden: Troens naive lykke, representert ved foreldrene og Nasaret, hans åndelige hjem. På den andre siden: Tilværelsen utenfor, representert ved bøkene han blir oppslukt av og mennesker som lever helt uten Gud og en tro.

Også som voksen er Johannes Mørk splittet. Han er ute av stand til å befri seg fra den enkle troens verden, enda den blir mer og mer uvirkelig. Men han er like ute av stand til å finne seg til rette i den sekulære verdenen han blir en del av som kulturjournalist i NRK. Finnes det i det hele tatt noen vei ut av den forvirringens labyrint han går rundt i?

Vi følger Johannes Mørk helt til han som pensjonist møter sitt eget liv og sin egen fortid på en måte han ikke var forberedt på. Magny, den fem år eldre jenta han en gang var så oppslukt av, og den eneste som forsto og delte hans forvirring, dukker igjen opp i livet hans. Og han oppdager at så mye har vært annerledes enn han har trodd.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
410
ISBN
9788202779832
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Veien ut
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«...en litterær berikelse» «Denne boken beveget meg som leser»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Veien ut:

Du

Håvard J. Nilsen
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sviket

Harry Rødner
Innbundet 
362,- 398,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv