Meny
Et annet verdensborgerskap - Seyla Benhabib

Et annet verdensborgerskap

; Øystein Hide (Oversetter)

Serie: Cappelens upopulære skrifter 64

«Cappelens upopulære skrifter har lang tradisjon som en vesentlig oase i norsk offentlighet. Denne tradisjonen blir godt ivaretatt nå for tiden, med utgivelsen av Seyla Benhabibs bok som et eksempel. [...] "Et annet verdensborgerskap" er et godt tilskudd til norsk litteratur.»

, Morgenbladet 4. november 2011
Filosofen Seyla Benhabib er opptatt av problemstillinger knyttet til flerkulturalitet og kosmopolitisme, hun mener at ingen kultur er «ren», men formes og omformes i kontakt med andre kulturer. I to essay i denne boka diskuterer hun begrepet verdensborgerskap. Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Filosofen Seyla Benhabib er opptatt av problemstillinger knyttet til flerkulturalitet og kosmopolitisme, hun mener at ingen kultur er «ren», men formes og omformes i kontakt med andre kulturer. I to essay i denne boka diskuterer hun begrepet verdensborgerskap. Synet på det å være en borger er i ferd med å forandre seg. Siden FNs menneskerettighetserklæring kom i 1948, har vi fått et globalt sivilt samfunn som er styrt av verdensborgerlige verdier og universelle rettigheter. Men slike verdier er vanskelige for noen å akseptere som legitime, fordi de er i konflikt med nasjonale idealer. Like fullt er Benhabib optimistisk på fremtidens vegne og mener at normer om menneskeretter vil opprettholdes og utvides ved gjentatte brytninger og revurderinger av nasjonalstaters identitet og grenser.

Seyla Benhabib er født i 1950 i Istanbul av jødiske foreldre og er i dag professor i politisk filosofi ved Yale i USA.

Nr. 64 i Cappelens upopulære skrifter.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 132
ISBN: 9788202350918
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Another cosmopolitanism
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger