Forvaltning og politikk

Forvaltning og politikk er et uvurderlig verktøy for deg som ønsker å forstå den norske sentralforvaltningens oppbygning og virkemåte.

Den offentlige forvaltningen spiller en viktig rolle i det norske politiske systemet på fire styringsnivåer: det overnasjonale, det nasjonale, det regionale og det lokale. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Forvaltning og politikk er et uvurderlig verktøy for deg som ønsker å forstå den norske sentralforvaltningens oppbygning og virkemåte.

Den offentlige forvaltningen spiller en viktig rolle i det norske politiske systemet på fire styringsnivåer: det overnasjonale, det nasjonale, det regionale og det lokale. Denne boken er en grundig og pedagogisk introduksjon til sentralforvaltningens oppbygning og virkemåte. Forfatterne vektlegger blant annet den historiske utviklingen, verdigrunnlaget, prosedyrene, trekk ved personalet, utformingen av sentrale roller, forholdet til omgivelsene og nye reformer. Boken gir i tillegg en innføring i sentrale trekk ved overnasjonal, fylkeskommunal og kommunal forvaltning, deriblant oppbygning, virkemåte og reformer.

Femte utgave er gjennomgående oppdatert om endringer i forvaltningens oppbygning og nyere trender i forvaltningspolitikken.

Hvert kapittel har læringsmål, oppsummering, spørsmål til diskusjon og forslag til videre lesning. Boken retter seg særlig mot studenter i statsvitenskap, sosiologi og andre samfunnsfag og mot ansatte i forvaltning og i nærings- og organisasjonsliv.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788215045351
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Forvaltning og politikk
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forvaltning og politikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

1989

Val McDermid
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv