Meny
Michael Wolff: Ild og vrede. På innsiden av Trumps hvite hus
Michael Wolff: Ild og vrede. På innsiden av Trumps hvite hus

Ild og vrede

på innsiden av Trumps hvite hus

; Kaja Rindal Bakkejord (Oversetter) ; Lene Stokseth (Oversetter) ; Lars Lenth (Oversetter) ; Gunnar Kagge (Oversetter) ; Sindre Kartvedt (Oversetter) ; Øyvor Dalan Vik (Oversetter) ; Jan Christopher Næss (Oversetter)

Fire and Fury. Inside the Trump White House av Michael Wolff er et fyrverkeri av en bok. Den gir oss alle grunn til å være lettet over at verden ikke slo over i ragnarok i løpet av Donald Trumps første år i Det hvite hus.

, NRK Bok
Michael Wolffs bok fra innsiden av Donald Trumps hvite hus ble en sensasjon allerede før utgivelse i januar i år, og det at Donald Trump gjorde hva han kunne for å stoppe boka, svekket ikke akkurat interessen. Les mer
Vår pris
129,-
Spar
270,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 6 bonuskroner!

Vår pris: 129,-
Spar: 270,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 6 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Da forfatteren Michael Wolff fikk tilgang til Trumps innerste krets, ønsket han å ta med leserne på innsiden av Det hvite hus. - Jeg vil skrive som om jeg sitter på sofaen til Trump i Det ovale kontor, og jeg ønsker at leserne skal føle at de også sitter der, sa Wolff i forbindelse med lanseringen av boka. Og den følelsen får du nærmest fra første side. 

"Ild og vrede. På innsiden av det hvite hus" er en innsideberetning du garantert ikke har sett maken til.

Sjokket på valgnatten
Ja, for det var ikke bare for oss her hjemme valgresultatet var et sjokk. Også Donald Trump og kretsen rundt ham ble totalt overrumplet over resultatet på valgnatten. Ifølge Wolff var ikke kretsen rundt Trump forberedt på valgseieren, det var ikke engang det utfallet de hadde ønsket seg. 

Beretninger fra innerste krets
Wolff har hatt adgang til møter, arrangementer og ikke minst personer i Trumps innerste krets. Det vil si, administrasjonen var tydeligvis så svakt styrt at selv om ingen egentlig har gitt ham tillatelse til å delta i alle disse møtene, var det heller ingen som stoppet ham. Wolff sier han ikke ante hva som ventet ham på innsiden da han begynte arbeidet med boka, resultatet kunne fort endt med å være helt motsatt. Men ut fra det han opplevde har det blitt en bok som på unikt vis gir leserne et innblikk i opplevelsene til personene som sitter tettest på Donald Trump. De jobber for ham, og de skal styre landet etter Trumps ønsker, men hva tenker de egentlig om ham?

En bok som på unikt vis gir leserne et innblikk i opplevelsene til personene som sitter tettest på Donald Trump.

Uskikket president?
Det er en utbredt oppfatning å hevde at Trump ikke er skikket til å være president, og gjennom skildringen av situasjoner og Trumps væremåte i Ild og vrede blir det ytterligere understreket. Det hvite hus er rett og slett dårlig styrt. Boka bygger på mye mer enn sladder, og den gir et skremmende innblikk i kampen om retningen på presidentskapet. På den ene siden står «America first-fløyen» som vil ha slutt på at Amerika sløser bort penger på «dårlige formål». På den andre siden finner vi det republikanske establishmentet som ønsker en tradisjonell republikansk retning på presidentskapet, og endelig har vi ikke minst Trumps familie, med datter og svigersønnen i spissen, liberale forretningsfolk som ønsker å dyrke (og styrke?) forretningsimperiet sammen med presidentskapet.

Tidenes innsideberetning
I sentrum for alle disse finner vi Donald Trump. En mann som ikke engang orker å lese korte notater eller brifinger fra staben sin, en mann som ikke orker å fullføre møter med verdensledere fordi han kjeder seg.

Ild og vrede. På innsiden av det hvite hus er en innsideberetning du garantert ikke har sett maken til.

 

Fakta

Om forfatteren

Michael Wolff er amerikansk prisbelønnet journalist som blant annet har hatt spalte i New York Magazine, Vanity Fair og USA Today. Han har utgitt syv bøker, blant dem en biografi om Rupert Murdoch.

 

Les mer om:

  • Hvorfor kunne aldri Steve Bannon være i samme rom som Trumps svigersønn Jared Kushner?
  • Som den selgeren han er, velger Trump konstant å vri virkeligheten til sin fordel, som for eksempel innsettelseseremonien, som han mente var den best besøkte noensinne
  • Om ansatte som knapt holder ut livet i Det hvite hus, men som blir i jobben «fordi de er de eneste som har en idé om hva han [Trump] holder på med»

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Fire and Fury. Inside the Trump White House av Michael Wolff er et fyrverkeri av en bok. Den gir oss alle grunn til å være lettet over at verden ikke slo over i ragnarok i løpet av Donald Trumps første år i Det hvite hus.

, NRK Bok

Å lese Fire and Fury er en opplevelse utenom det vanlige. Allerede i første kapittel overgår boka ens forventninger, og de utrolige, absurde og infame anekdotene tar ikke slutt.

, Dagbladet

Til syvende og sist er Fire and Fury en veldig lang sladderspalte med herlig infame karakteristikker av Trump og kompani, som blir lesbar nettopp fordi Wolff virker motivert av myteskaping og forestilling mer enn av politisk agenda.

, Dagens Næringsliv