Min side Kundeservice Bli medlem

Kina

den nye supermakten : jakten på Xi Jinping og det moderne Kina

«tegner et levende bilde av både mannen og tiden. I tillegg til den faktiske informasjonen hun presenterer, skaper hun liv i fremstillingen med sine egne opplevelser og observasjoner. Jeg vil ikke protestere hvis den gjøres til obligatorisk lesning for vå»

Kina seiler opp som en den nye supermakten i øst. De fleste av oss vet for lite om landet som vokser seg stadig rikere og mektigere, og kan prege vår egen framtid før vi aner det. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det store, forlokkende og mangfoldige Kina er også et land preget av ufrihet, lukkethet og ensretting. Sett med den granskende journalistens øyne er det et stadig mer lukket land. Det er vanskelig å få folk til å snakke åpent og fritt om landets styre og stell, selv om de har en åpnere økonomi.

Da Xi Jinping tok over som statsleder ble han møtt med forventninger om at han skulle bli Asias svar på Nelson Mandela. Etter noen år ved makten fortoner han seg – sett med vestlige øyne – som en arketypisk tyrann, skriver forfatteren i forordet. Samtidig har det store flertallet av befolkningen fått bedre liv under hans styre.

At han er en sterk leder er det ingen tvil om, og en som ønsker forandring og forbedring. Men det er grunn til å gjøre seg noen tanker om hvor han vil som overhode for den nye supermakten. Han har ambisjoner om å perfeksjonere sitt diktatur med ny teknologi og kunstig intelligens – ingen skal slippe unna statens kontroll.

Kinaekspert Torbjørn Færøvik anbefaler alle, og særlig politikerne våre, å lese denne boka for å forstå litt bedre hvilke krefter vi står overfor når vi samhandler med Kina. Med Sæbøs glitrende journalistpenn blir vi alle litt klokere på det mektige Kina i øst.

Les mer om:

  • Kinas mektige president, Xi Jinping, som regjerer over svimlende 1,4 milliarder mennesker
  • Xi Jinpings parti som har 90 millioner medlemmer
  • Flere hundre millioner kinesere som de siste årene har tatt steget fra fattigdom til middelklasse
  • Hvordan forfatteren, på grunn av sensur og overvåkning, har måttet gå finurlige omveier for å få fram et nyansert bilde av dagens Kina
  • Fredsprisvinner Liu Xiaobos skjebne
  • Og mye mer!

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
322
ISBN
9788248923404
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Kina
Format
23 x 16 cm
Nr
8144133

Medlemsblad

 

Om forfatteren

Sun Heidi Sæbø (f. 1980) er journalist og forfatter. Hun har mange års erfaring fra Dagbladet, både som utenriksjournalist og tidligere nyhetssjef. Sæbø har bred erfaring fra Kina etter å ha studert kinesisk språk og politikk ved Fudan-universitetet i Shanghai, og siden jobbet i Beijing som journalist. Hun har tidligere gitt ut to sakprosabøker om Nord-Korea.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«tegner et levende bilde av både mannen og tiden. I tillegg til den faktiske informasjonen hun presenterer, skaper hun liv i fremstillingen med sine egne opplevelser og observasjoner. Jeg vil ikke protestere hvis den gjøres til obligatorisk lesning for vå»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv