Min side Kundeservice Bli medlem

Kulturpolitikk er kunst

Kunst og kultur har en egenverdi, men er samtidig et redskap for å realisere andre samfunnsmessige mål. For kultursektoren som helhet spiller offentlige bevilgninger en avgjørende rolle. Dette er en av årsakene til at alle som jobber i kultursektoren bør forstå kulturpolitikkens logikk og samspillet mellom politikk, forvaltning og kulturinstitusjoner. Les mer

469,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kunst og kultur har en egenverdi, men er samtidig et redskap for å realisere andre samfunnsmessige mål. For kultursektoren som helhet spiller offentlige bevilgninger en avgjørende rolle. Dette er en av årsakene til at alle som jobber i kultursektoren bør forstå kulturpolitikkens logikk og samspillet mellom politikk, forvaltning og kulturinstitusjoner.
Ved å lese denne boken vil du få et klarere bilde av de komplisert avveiningene som preger utformingen av norsk kulturpolitikk. Hvorfor bør et land ha en kulturpolitikk? Hva er kulturpolitikkens logikk, og hvilke redskaper brukes for å gjennomføre kulturpolitiske mål? Er det spesielle trekk ved den norske kulturpolitikken? Hvordan skal kulturinstitusjoner styres, organiseres og ledes? er noen av spørsmålene som drøftes.

Boka er tverrfaglig og henter teori fra blant annet sosiologi, statsvitenskap, samfunnsøkonomi, organisasjon og ledelse. Den er også praktisk både ved at den bygger på forfatterens egen rike erfaring med lederverv innenfor kultursektoren og ved at den er rikt illustrert med eksempler fra forskjellige sektorer innenfor kulturlivet.

Boka henvender seg til alle som vil ha innsyn i samspillet mellom kulturinstitusjoner og det politisk-administrative styringssystem. Men den vil være spesielt nyttig lesing for studenter, personer i ledende stillinger i kulturinstitusjoner, samt politikere og ansatte i embetsverket.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
247
ISBN
9788215012513
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Kulturpolitikk er kunst
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kulturpolitikk er kunst:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Munch

Steffen Kverneland
Innbundet 
450,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv