Kunst og konflikt

teater, visuell kunst og musikk i kontekst

I denne boken utforsker forfatterne forholdet mellom kunst - visuell kunst, musikk og teater - og konflikter av ulik art, både åpenbare konflikter, deriblant væpnede konflikter og krig, og mer skjulte eller neglisjerte konflikter. Les mer

499,-
Paperback
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

I denne boken utforsker forfatterne forholdet mellom kunst - visuell kunst, musikk og teater - og konflikter av ulik art, både åpenbare konflikter, deriblant væpnede konflikter og krig, og mer skjulte eller neglisjerte konflikter.

Hva skjer med kunstneriske prosesser, verk og institusjoner i konfliktfylte politiske kontekster? Hvordan kan estetiske erfaringer og de ulike kunstarter bidra til å forstå og håndtere konflikter i vår hyperkomplekse verden i dag? Når blir kunsten selv gjenstand for konflikt? Og hvilken betydning har konflikter i kunstneriske og kunstpedagogiske prosesser?

Konflikter kan eskalere og føre til vold og destruksjon - samtidig kan det være feil, og til og med farlig, å unngå eller fortrenge konflikt. Kunst kan skildre og fortolke konflikter eller gjøre et forsøk på å gripe inn i, bearbeide eller transformere konflikter. Den kan også provosere og skape motstand, og kan komme i skuddlinjen - i bokstavelig eller overført forstand. Antologien adresserer ambivalensen i selve konfliktbegrepet, og tematiserer «kunst og konflikt» gjennom kunsten som «linse» og optikk på samfunnet.

Forfatterne kommer fra ulike kunstfag og forsker på kunst, gjennom kunst og i kunsten. De er kunstnere, kunstpedagoger og forskere og anvender en kontekstuell forståelse av kunst.

Siemke Böhnisch og Randi Margrethe Eidsaa leder den tverrfaglige forskningsgruppen Kunst og konflikt ved Universitetet i Agder.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Dansk Engelsk Flerspråklig
Sider
270
ISBN
9788215032351
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Kunst og konflikt
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kunst og konflikt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv