Min side Kundeservice Bli medlem

Norske tenkemåter

tekster 2002-2016

NORSKE TENKEMÅTER er en samling tekster om norske verdensbilder og selvbilder på 2000-tallet. I disse årene har landets politiske lederskap fremhevet dialogens betydning, samtidig som Norge har debutert som bombenasjon i Afrika. Les mer

119,-

179,- Spar: 60,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

NORSKE TENKEMÅTER er en samling tekster om norske verdensbilder og selvbilder på 2000-tallet. I disse årene har landets politiske lederskap fremhevet dialogens betydning, samtidig som Norge har debutert som bombenasjon i Afrika. Lederskapet har fastholdt sin målsetning om å være verdensmester i å drive hjelp til selvhjelp, samtidig som det har sendt norske soldater i krig for regimeendring. Det har erklært at Norge er blant de beste i verden både til å skape fred og til å bombe. I innvandringens kjølvann har det samme lederskapet akseptert holdninger til kvinners rettigheter og til likestilling som utviklingshjelpen skulle bekjempe i andre land. Og mens Norge ganske plutselig har fått en stor muslimsk minoritet, har Den islamske stat gått til krig mot Vesten, samtidig som troen på de universelle menneskerettighetene er Norges sekulære statsreligion.

Denne boken er et bidrag til studiet av norsk mentalitetshistorie i vår samtid. Terje Tvedt dokumenterer hvordan fortolkninger av verdensutviklingen er blitt preget av ideer og oppfatninger som mer og mer tydelig fremstår som produkter av en annen tid og av andre internasjonale relasjoner. NORSKE TENKEMÅTER skildrer en offentlighet og et politisk lederskap som dermed mangler en klar plan for å håndtere islamisme og terrorisme, administrere masseimmigrasjon, forsvare demokratiet og bevare velferdsstaten.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203296253
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

t
toreclaudi@hotmail.com – 09.05.2016

– Norske tenkemåter

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske tenkemåter:

Løgn

Heidi Taksdal Skjeseth
Nedlastbar lydbok 
299,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv