Taushetens tyranni

Taushetens tyranni er en personlig dannelseshistorie, en rekke levende reportasjer og en skarp analyse av hva det vil si å være borger i et demokrati.


Journalisten, forfatteren og avisredaktøren Flemming Rose følger utviklingen av den tolerante tanke fra reformasjonens kjettere og frem til i dag. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Taushetens tyranni er en personlig dannelseshistorie, en rekke levende reportasjer og en skarp analyse av hva det vil si å være borger i et demokrati.


Journalisten, forfatteren og avisredaktøren Flemming Rose følger utviklingen av den tolerante tanke fra reformasjonens kjettere og frem til i dag. Han forteller om sitt møte med systemkritikerne bak jernteppet under den kalde krigen, og viser hvordan kampen de sovjetiske dissidentene førte for universelle rettigheter, i prinsippet er den samme som de muslimske dissidentene kjemper i dag.


Det var som kulturredaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose i september 2005 satte en avisartikkel på trykk med karikaturer av profeten Muhammed som illustrasjoner. Så sto en verden i brann. Siden den gang har Rose besøkt universiteter og tenketanker over hele verden, og deltatt på konferanser og debattmøter for å diskutere innholdet i begrepene toleranse og frihet.


Taushetens tyranni er et forsøk på å finne ut av hvordan vi kan leve sammen i en verden med folkevandringer og umiddelbar kommunikasjon på tvers av kulturene. Men mest av alt er den et lidenskapelig forsvar for retten til å tenke, tegne og uttale seg fritt.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
501
ISBN
9788202346928
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Tavshedens tyranni
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Taushetens tyranni:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv